-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 24 /2021 11 25

„Public’s favorite“ nominacija: balsuokite ir išrinkite visuomenės mylimiausią startuolį

Gruodžio 9 d. įvyks vienas svarbiausių startuolių ekosistemos renginių – „Wrap Up of 2021 & Startup Awards“, kuriame bus apžvelgti rekordiniai startuolių metai, įvertinti ir visuomenei pristatyti didžiausią vertę kuriantys bei Vilnių garsinantys startuoliai ir jų pasiekimai. Renginyje bus apdovanotos ne tik iš profesionalų sudarytos komisijos, bet ir visuomenės įvertintos įmonės.
Nominantų logotipai
Nominantų logotipai

Tam skirta „Public’s favorite“ nominacija. Dėl šio titulo varžysis 5 startuoliai – „Whatagraph“, „SME Finance“, „Ondato“, „NO-CV“ ir „Inrento“, nugalėtoją balsavimu išrinks portalo 15min skaitytojai.

Visuomenės numylėtinis

„Public’s favorite“ nominacija iliustruoja santykį su visuomene – kaip vartotojai vertina, supranta ir priima verslą bei jo paslaugas, ar jos aktualios, ar pažįsta ir atpažįsta patį prekės ženklą.

„Ši nominacija yra svarbi daugeliui startuolių, juk ji leidžia įsivertinti startuolio žinomumą Lietuvoje, kaip vietiniai vartotojai vertina paslaugą, produktą ar prekinį ženklą.

Visi 5 nominantai gali džiaugtis ir didžiuotis patekę į šiuos rinkimus, nes nominantus siūlė ir rinko pati visuomenė.

Manau, kad visi 5 nominantai gali džiaugtis ir didžiuotis patekę į šiuos rinkimus, nes nominantus siūlė ir rinko pati visuomenė. Taip pat, tikime, kad ši nominacija paskatins ir kitus Lietuvos startuolius ateityje aktyviau komunikuoti apie savo pasiekimus, didinti savo prekinio ženklo, kuriamo produkto žinomumą Lietuvoje“, – kalbėjo Roberta Rudokienė, VšĮ „Versli Lietuva“ startuolių departamento vadovė.

„Vilniuje stengiamės kurti tokią ekosistemą, kurios dalyviai vienas kitą papildo. Visuomenės palaikymas startuolius neretai paskatina kurti dar inovatyvesnių produktų ir paslaugų, o tuo tarpu jų sėkmės istorijos įkvepia veikti ir visuomenę. Tai mainai, primenantys iš stalčiaus traukti seniai brandintas verslo idėjas. Dėl šios priežasties norime pasakoti apie sostinėje įsikūrusius startuolius, supažindinti su jais ir įkvėpti pokyčiui“, – sakė „Go Vilnius” vadovė Inga Romanovskienė.

Publikos numylėtinį išrinksite Jūs, 15min skaitytojai. Balsuoti galima šio teksto apačioje, pažymint nuotrauką su norimo startuolio logotipu ir tai, kad esate ne robotas bei paspaudę mygtuką balsuoti.

Susipažinkite su nominantais ir balsuokite:

Whatagraph

Startuolis „Whatagraph“ sukūrė platformą, kuri padeda rinkodaros specialistams įsisavinti ir suprasti informaciją, kad būtų galima lengviau ir greičiau priimti informacija pagrįstus sprendimus. „Esame išskirtiniai tuo, kad mūsų įrankis yra pritaikytas dirbti su daug rinkodaros kanalų vienu metu bei nereikalauja išskirtinių gebėjimų dirbti su informacija. „Whatagraph“ yra lengvai įvaldomas net tiems žmonės, kurie neseniai pradėjo dirbti šioje srityje. Žinoma, jis yra patogus ir patyrusiems specialistams“, – kalbėjo įkūrėjas Justas Malinauskas.

„Whatagraph“ nuotr./„Whatagraph“ įkūrėjai
„Whatagraph“ nuotr./„Whatagraph“ įkūrėjai

Šie metai „Whatagaraph“ startuoliui buvo itin sėkmingi – įmonė padvigubino darbuotojų skaičių, taip pat padvigubino savo pajamas bei pritraukė „A serijos“ 7,2 mln. dolerių investiciją.

SME Finance

2016 m. veiklą pradėjusi lietuviško kapitalo įmonė „SME Finance“ šiuo metu yra didžiausia Baltijos šalyse nebankinio finansavimo technologijų (FinTech) platforma, suteikusi finansavimo už 800 mln. eurų. Įmonė yra dirbtiniu intelektu grįstų sprendimų kūrėja, didelį dėmesį skirianti inovacijoms skolinimo srityje.

„SME Finance“ nuotr./„SME Finance“ vadovas Mindaugas Mikalajūnas
„SME Finance“ nuotr./„SME Finance“ vadovas Mindaugas Mikalajūnas

„SME Finance“ misija – padėti smulkiam ir vidutiniam Lietuvos verslui augti Lietuvoje ir už jos ribų. Šiuo metu finansinei „SME Finance“ ekosistemai priklausančių įmonių klientais yra daugiau kaip 2000 įmonių.

„SME Finance“ portfelis per šiuos metus jau paaugo du kartus ir šiuo metu siekia 160 mln eurų. Tokį pat spartų augimą demonstruoja ir „SME Finance“ pajamos – įmonė prognozuoja, kad per 2021 metus uždirbtos pajamos bus taip pat du kartus didesnės, lyginant su praėjusiais metais“, – apie augimą kalbėjo įmonės vadovas Mindaugas Mikalajūnas.

Ondato

„Ondato“ – per trumpą laiką į technologijų sektorių įšokęs ir savo srities lyderiu Baltijos šalyse tapęs startuolis. Tai – AML (angl. Anti-money laundering), KYC (angl. Know Your Customer) valdymo technologijų įmonė, paslaugas teikianti finansinėms institucijoms. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu ketvirčiu, įmonė išaugo kelis kartus – darbuotojų skaičius augo nuo 60 iki 180, o klientų – nuo keliasdešimt iki 200.

„Ondato“ nuotr./„Ondato“ komanda
„Ondato“ nuotr./„Ondato“ komanda

„Finansinėms įmonėms mes padedame nuotoliniu būdu atpažinti kliento tapatybę, įsitikinti, kad asmuo yra būtent tas. Iš esmės, mūsų tikslas yra pagelbėti verslams atitikti įstatymų keliamus reikalavimus, mes dirbame tam, kad elektroninė erdvė būtų saugesnė“, – trumpai komentavo „Ondato“ rinkodaros ir komunikacijos vadovas Vytautas Urbonas.

NO CV

Automatizuota ir džiaugsminga darbo paieška – toks greitai augančio HR-TECH startuolio „NO CV“ tikslas, kurio siekti, pasak įkūrėjo Gedimino Vilčiausko, sekasi puikiai. Pradėjęs veiklą tik šiais metais, startuolis jau spėjo sulaukti pasitikėjimo ir populiarumo ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje bei Danijoje – klientų ratas viršija 400 ir auga toliau.

Asmeninio arch. nuotr./Gediminas Vilčiauskas (kairėjė)
Asmeninio arch. nuotr./Gediminas Vilčiauskas (kairėjė)

„Darbuotojų skaičius nuo sausio mėnesio išaugo nuo 1 iki 13, mūsų programėlę dabar galima naudoti šešiomis kalbomis, o dar penkios kalbos šiuo metu yra ruošiamos. Tai irgi rodo augimą ir paslaugos poreikį“, – tikino vadovas.

Inrento

„InRento“ aktyviai prisideda kuriant inovatyvius investavimo sprendimus. Tai – pirmoji licencijuota sutelktinio finansavimo platforma Europoje. Joje galima investuoti į NT nuomos projektus nuo 500 EUR Lietuvoje ir Ispanijoje. Pastarojoje startuolis pasiūlė ir naujovę – apsistojimo (timeshare) galimybę.

Inrento nuotr./INRENTO Gustas Germanavičius
Inrento nuotr./INRENTO Gustas Germanavičius

„Vos per vienerius metus nuo starto 2020 m. gruodį „InRento“ pristatė NT nuomos projektus Lietuvoje, išsiplėtė į Ispaniją bei, tęsdami plėtrą svetur, įsigijo panašaus profilio estų finansinių technologijų įmonę „BitOfProperty“. Investuoti šioje platformoje galima nuo 500 Eur. Visai neseniai startuolis peržengė reikšmingą ribą – į platformoje pristatomus NT nuomos projektus klientai investavo jau daugiau nei 2 mln. eurų. Taip pat „InRento“ iš rizikos kapitalo fondų pritraukė daugiau nei 660 tūkst. eurų investicijų“, – startuolio augimą komentavo vadovas Gustas Germanavičius.


Balsuoti galima iki gruodžio 9 d. 12 val​​​​​​.

Kasmetinis startuolių ekosistemos renginys „Wrap Up of 2021 & Startup Awards“ suvienijo du tradicinius startuolių ekosistemos renginius: VšĮ „Versli Lietuva“ startuolių ekosistemos plėtros padalinio „Startup Lithuania“ septintus metus organizuojamą „Wrap Up of The Year“ ir „Go Vilnius“ jau trečią kartą rengiamus startuolių apdovanojimus.

Renginys bus viešinamas virtualioje erdvėje, todėl pranešimus ir apdovanojimus bus galima stebėti tiesiogiai. Daugiau informacijos apie renginį rasti ir į jį registruotis galite „Startup Lithuania“ paskyroje „Facebook“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius