Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Puiki higiena – trečdalyje patikrintų Lietuvos kavinių

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) pradeda skelbti maitinimo įstaigų reitingą. Iš 150 jau patikrintų įstaigų geriausią įvertinimą – penkis puodelius – pelnė 51 įmonė. Prasčiausčą įvertinimą – 1 puodelį – kol kas gavo tik dvi įmonės.
Lauko kavinių sezono pradžia Vilniuje.
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba pradeda skelbti maitinimo įstaigų reitingą / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šiemet VMVT, susirūpinusi higienos reikalavimų įgyvendinimu šalies maitinimo įstaigose, pradėjo pagal tai reitinguoti kavines, restoranus ir užkandines.

Tą pradėta daryti po to, kai ėmė didėti klientų skundų skaičius. Kas ketvirtas į Tarnybą besikreipiantis vartotojas yra nepatenkintas viešojo maitinimo įmonių veikla, skundžiasi atšalusiais patiekalais, įtartinu jų skoniu, šviežumu ar porcijų dydžiu. 2012 metais buvo užregistruota per 600 tokių skundų.

Kaip 15min.lt informavo VMVT specialistai, iki šiol jau yra patikrinta 210 įmonių. 150 jų įvertinimai jau yra vieši, 60 laukia patvirtinimo – jeigu įmonės nepateiks pretenzijų VMVT specialistams, bus paviešinti ir jų reitingai. 2012 metais viešojo maitinimo veiklą vykdė 9 180 įmonių..

Iš 150 įmonių aukščiausią įvertinimą gavo 51 įmonė, 4 puodeliais įvertintos 46 įmonės, trimis – 40 įmonių, dviem – 11, vieną – dvi maitinimo įstaigos.

Visas sąrašas nėra skelbiamas, tačiau sužinoti, kokį įvertinimą gavo jūsų pamėgta kavinė, galima Tarnybos vertinimo paieškos puslapyje čia. Įvedę savo mėgstamos kavinės pavadinimą arba adresą sužinosite, kaip ją vertina higienos specialistai.

Itin prastai buvo įvertintos dvi pajūrio kavinės. Klaipėdoje prastai įvertinta „Atgista“, Petrališkių kaime – bendrovė „Auto Group Lt“.

Tik po 2 puodelius gavo Vilniuje, Jeruzalės gatvėje, esantis „Medžiotojų restoranas“, Literatų gatvėje įsikūręs restoranas „Bonum Vinum“, Maironio gatvės restoranas  „RCD Room Concept Design“ ir kiti.

Tarp geriausiai (5 puodeliais) įvertintų įmonių – „Charlie Pizza“ Kalvarijų gatvėje, „Delano“ restoranas Klaipėdoje, „Čili Pica“ K.Baršausko gatvėje Kaune.

Maitinimo įstaigos buvo vertinamos kiekvienai jų duodant po 100 balų, vėliau už kiekvieną pažeidimą balai minusuoti.

Maitinimo įstaigų vertinimo kriterijus
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius