Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs ministras E.Misiūnas galvoja dalyvauti „Regitros“ vadovo konkurse

Buvęs vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas svarsto dalyvauti „Regitros“ vadovo konkurse. Tą 15min patvirtino pats politikas. Dėl prezidento Gitano Nausėdos sprendimo neleisti jam dirbti teisėju, nes dar nesibaigė politinio „atvėsimo“ laikotarpis, politikas iki šiol neužėmė jokių pareigų, tačiau dėl šios situacijos Apeliaciniam teismui yra padavęs skundą.
Eimutis Misiūnas
Eimutis Misiūnas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Su 15min kalbėjęs buvęs vidaus reikalų ministras teigė, kad likus dviem dienoms dokumentų dar nepadavė, bet galimybę jame dalyvauti aktyviai svarstantis.

„Matyčiau save šioje veikloje ir manau, kad galėčiau prisidėti prie vizijų formavimo. Svarstau, bet dokumentų dar nepadaviau. Turiu šiandien visą dieną, ir rytoj. Dar laukiu“, – sakė E.Misiūnas.

Jis atkreipė dėmesį, kad „Regitros“ klausimams spręsti jis skyręs laiko ir dirbdamas ministru.

„Kai vykdėme reformą dėl viešųjų paslaugų kokybės gerinimo, vienas iš aspektų būtent ir buvo „Regitros“ viešųjų paslaugų gerinimas. Daug kalbėjomės su buvusiu vadovu ir su pavaduotoju. Ir atsimenu, buvo pasiekta neblogų rezultatų“, – teigė buvęs politikas.

E.Misiūnas glaustai pasidalijo ir savo vizija, kurią norėtų įgyvendinti, jei pavyktų užimti šios įstaigos vadovo kėdę. Pasak jo, pirmiausia reikėtų labai drąsiai žiūrėti į priekį tobulinant viešąsias paslaugas ir jų kokybę.

„Reikėtų pagal galimybes įdarbinti ir dirbtinį intelektą ir suteikti kuo daugiau galimybių prie paslaugų prieiti nuotoliniu būdu. Viskas turėtų būti aišku ir suprantama, pasiekiama keliais paspaudimais“, – teigė E.Misiūnas.

Jis pridūrė, kad reikėtų skirti nemažai investicijų į IT sritį, tačiau kartu pabrėžė, kad tokia įmonė kaip „Regitra“ be jų negalėtų sparčiai judėti į priekį. E.Misiūnas taip pat siektų peržiūrėti „Regitros“ filialų tinklą. O išsiaiškinus, kurie iš jų reikalingi, ieškoti būdų, kaip juos stipriau įveiklinti ir kaip padaryti paslaugas labiau prieinamas. Buvęs politikas norėtų, kad „Regitra“ taptų vienu geriausių šalies darbdavių.

„Reikėtų peržiūrėti paslaugų kainą, ar ji tikrai racionali, ar tikrai nepermoka gyventojai už tas paslaugas, nes įmonė negali turėti pelno. Yra labai daug aspektų“, – sakė E.Misiūnas.

Įvardinęs skaidrumo ir atsakomybės svarbą, E.Misiūnas sakė turįs ir daugiau pakeitimų, kurių kol kas nenori atskleisti.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./VĮ „Regitra“ Vilniuje
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./VĮ „Regitra“ Vilniuje

Galimybė užimti „Regitros“ generalinio direktoriaus pareigas atsirado po to, kai birželio pradžioje iš pareigų pasitraukė Dalius Prevelis.

Jo kėdė suklibėjo po to, kai gegužės mėnesį, siekiant pažaboti „šešėlį“ prekybos automobiliais rinkoje, pradėjo veikti nauja transporto priemonių savininkų apskaitos sistema. Nuo šiol visos šalyje jau esančios transporto priemonės privalo turėti unikalų savininko deklaravimo kodą (SDK). Vidaus reikalų ministerija teigė, kad tai buvo vienas iš veiksnių, lėmusių eiles „Regitroje“, o vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė kritikavo įstaigą, jog ši sistema, kurios įgyvendinimui buvo skirta daugiau nei 11 mėnesių, pradėta įgyvendinti tik nuo šių metų sausio mėnesio.

Vertindamas susidariusią situaciją, E.Misiūnas teigė, kad problema yra dvipusė – politikai paskubėjo įvesti šią tvarką mažiausiai pusmečiu per anksti, o buvę „Regitros“ vadovai galėjo patys būti aktyvesni.

Arno Strumilos / 15min nuotr./Regitra
Arno Strumilos / 15min nuotr./Regitra

„Kaip suprantu, nebuvo laiku pasiruošta ir nebuvo laiku priimti sprendimai, nebuvo įdiegtos naujos sistemos. Galbūt politikai paskubėjo priimdami sprendimą, galbūt buvo galima įsiklausyti ir į vadovų pasiūlymą, kad ji įsigaliotų nuo 2022 m. sausio 1 d. Tą reikėjo apsvarstyti, bet faktas, kad ir „Regitros“ vadovai turėjo proaktyviai veikti, atsižvelgdami į politikų svarstymus“, – sakė jis.

Tarp teisėjo ir „Regitros“ vadovo

E.Misiūnas nuo 2016 metų gruodžio iki 2019-ųjų vasaros premjero Sauliaus Skvernelio Vyriausybėje vadovavo Vidaus reikalų ministerijai, tačiau atnaujinus valdančiąją koaliciją jo pareigas perėmė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovė Rita Tamašunienė.

2019-ųjų spalį E.Misiūnas tapo krašto apsaugos viceministru, prieš tai mėnesį jis dirbo ministro Raimundo Karoblio patarėju.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Gitanas Nausėda
AFP/„Scanpix“ nuotr./Gitanas Nausėda

Po Seimo rinkimų jis norėjo vėl įsidarbinti teisėju, tačiau prezidentas G.Nausėda nusprendė, kad buvęs ministras teisėju kol kas dirbti negali, nes dalyvavo rinkimuose kaip Lietuvos valstiečių ir žaliųjų kandidatas. Anot prezidentūros, E.Misiūnas negali eiti teisėjo pareigų, nes neatitinka politinio neutralumo reikalavimų, todėl turi palaukti neįvardintos trukmės „atvėsimo laikotarpį“.

Visgi E.Misiūnas kovo mėnesį dėl tokio sprendimo padavė skundą Vilniaus apygardos administraciniam teismui, kuris jį atmetė. Poltikas balandžio pradžioje apskundė tokį sprendimą Apeliaciniam teismui. Jo statusas iki šiol nepasikeitė, bylai nepaskirtas teisėjas ir ji neišnagrinėta. „Man pažįstami advokatai pasakė – nesistebėk, Apeliaciniame teisme tokios eilės, kad nagrinėjimas gali trukti pusę metų ir tada jau bus matyt. Aišku, labai gaila, kad tokio klausimo svarstymas taip ilgai užtrunka“, – sakė E.Misiūnas.

Jis sakė galimybes, kad Apeliacinis teismas rimtai imsis šios bylos, vertinantis 50/50, tačiau pridūrė atmetimo atveju besikreipsiantis į Aukščiausiąjį teismą, kuris turėtų skundą svarstyti rimčiau ir kreiptis į Konstitucinį teismą.

„Kad buvo pažeistos mano, kaip buvusio teisėjo, teisės, aš esu įsitikinęs 100 proc.“, – mano E.Misiūnas.

Paklaustas, kokį darbą – „Regitros“ vadovo ar teisėjo rinktųsi – pašnekovas teigė, kad žiūri į galimybes praktiškai. Valstybinės įmonės konkurso rezultatai paaiškės gerokai anksčiau, nei bus išnagrinėtas skundas teisme, nebent Prezidentūra pati pasiūlytų atšaukti ankstesnį sprendimą.

„Faktas, kad norėčiau grįžti į teismus ir įrodyti, kad esu geras teisėjas, bet „Regitros“ vadovo pareigos, jeigu atsitiktų taip, kad laimėčiau, yra tikrai didelis iššūkis. Manau, kad šioje srityje galima daug nuveikti. Čia širdis, protas ir jausmai tikriausiai išsiskirtų, bet kažkuriuo metu reikėtų padaryti sprendimą. Kol kas bijau spekuliuoti“, – sakė politikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius