-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Remiantis Darbo biržos duomenimis, sėkmingai įsidarbina daugiau nei 99% MRU absolventų

Manai, kad aukštojo mokslo diplomas Lietuvoje nuvertinamas? Nuolat tik ir girdi raginimus studijuoti užsienyje? Bijai, jog Lietuvoje, net ir baigęs studijas, liksi be darbo? Mykolo Romerio universitetas (MRU) pristato 5 faktus, paneigiančius visuomenėje įsišaknijusius mitus ir klaidingas nuostatas, susijusias su aukštuoju mokslu:
Mykolo Romerio universitetas
Mykolo Romerio universitetas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

1 mitas. Aukštąjį išsilavinimą Lietuvoje įgiję jauni žmonės neranda darbo.

Itin aukštas jaunimo nedarbas – pastaruoju metu labai aktuali ir pabrėžiama problema mūsų šalyje. Menkos galimybės įsidarbinti, neturint patirties, Lietuvoje iš tiesų egzistuoja, tačiau tik ne aukštąjį mokslą įgijusiems specialistams. Remiantis naujausiais 2012 m. Lietuvos Darbo biržos duomenimis, vos 149 MRU absolventai yra užsiregistravę tarp ieškančiųjų darbo. Turint omenyje, jog MRU kasmet priima beveik 6000 studentų, ši statistika rodo, jog sėkmingai darbą po studijų randa daugiau kaip 99% MRU absolventų. Tai – akivaizdus įrodymas, jog aukštasis išsilavinimas yra labai vertinamas darbo rinkoje, o jaunas amžius nėra trukdis įsidarbinti norimoje srityje geriems ir motyvuotiems specialistams.

2 mitas. Studijos universitete suteikia tik teorines žinias, neturinčias jokios naudos užvėrus universiteto duris.

Dažnas būsimas studentas dar mokykloje nusprendžia, jog studijos universitete – tik būdas įgyti teorinių, pasenusių ir įsitvirtinti darbo rinkoje jam nepadėsiančių žinių. Anaiptol. Mykolo Romerio universiteto studentai verslumo mokomi nuo pat pirmųjų dienų: studijų programos universitete sudarytos taip, jog studentai turėtų galimybę susipažinti ne tik su verslo kūrimo praktiniais ypatumais, bet ir išmoktų komunikacijos, teisinių verslo vystymo aspektų pagrindų bei sąlygų, būtinų pradėtam verslui suklestėti. Maža to, studentų verslumas skatinamas ir paties universiteto pavyzdžiu: remiantis pastarųjų metų duomenimis, daugiau nei 70% universiteto gautų lėšų buvo surinkta paties universiteto iniciatyva, o ne gauta iš valstybės biudžeto.

3 mitas. Norint įgyti tarptautinį išsilavinimą, tenka neišvengiamai palikti savo šalį.

Augant visuotinės lietuvių emigracijos mastams, vis populiaresnė tampa ir studijų užsienyje idėja. Itin dažnai kalbama apie užsienio universitetuose įgyto išsilavinimo vertę tarptautinėje rinkoje, skatinančią jaunus žmones palikti Lietuvą. Mykolo Romerio universitetas, siekdamas sukurti galimybę Lietuvos studentams įgyti tarptautinį išsilavinimą, neišvykstant į užsienį, pirmasis pasiūlė jungtines, tarptautines studijas, sudarančias galimybę įgyti dvigubą ar trigubą diplomą. Bendradarbiaudamas su daugiau nei 35 užsienio valstybių universitetais, MRU nuolat plečia siūlomas jungtinių studijų programas, užtikrindamas tarptautinio išsilavinimo galimybes vis platesniam studentų ratui ir tapdamas lyderiaujančiu pagal tarptautiškumo kriterijų universitetu Lietuvoje.

4 mitas. Lietuvoje – per daug teisininkų, vadybininkų ir kitų socialinės pakraipos specialistų, jaučiama aukštojo mokslo infliacija.

Aukštesniųjų klasių moksleiviai, ketinantys studijoms pasirinkti socialinių mokslų pakraipą ar, ypač – teisės, vadybos studijas, neretai susiduria su aplinkinių nuostaba ir tikinimu, jog darbo rinka šiose srityse – perpildyta. Panašios nuostatos visuomenėje vyrauja ir viso aukštojo mokslo atžvilgiu – klaidingai manoma, jog Lietuvoje pernelyg didelis kiekis mokyklas baigusių jaunų žmonių siekia aukštojo išsilavinimo. Jau anksčiau minėtas MRU absolventų įsidarbinamumo mastas rodo, jog socialinių mokslų pakraipą pasirinkę specialistai Lietuvoje, priešingai, yra itin vertinami ir jaučiama jų paklausa – šioje srityje išsilavinimą įgiję ir motyvuoti jauni žmonės sėkmingai įsidarbina ar kuria darbo vietas kitiems, pradėdami naujus verslus Lietuvoje.

Mykolo Romerio universitetas skatina jaunus žmones siekti aukštojo išsilavinimo, remdamasis nuostata, jog išsilavinusių valstybės gyventojų kiekis lemia šalies gerovę ir perspektyvas – tik aukštąjį išsilavinimą, platų akiratį ir norą tobulėti turintys žmonės geba įgyvendinti pokyčius visuomenėje ir užtikrinti šviesą jos ateitį.

5 mitas. Jauni žmonės nėra suinteresuoti studijomis – juos domina tik diplomas.

Studijuoti ar „studentauti“ – svarbus pasirinkimas kiekvieno aukštojo išsilavinimo siekiančio jauno žmogaus gyvenime. Vyrauja nuomonė, jog studentai vargiai domisi studijomis, kur kas aktualiau – gauti studijų baigimo diplomą. Mykolo Romerio universiteto pavyzdys įrodo, jog tai – mitas. Mokslais nesidominčius studentus vidurnaktį galima būtų tikėtis sutikti bet kur, tik – ne bibliotekoje. Tačiau yra visiškai priešingai: ištisą parą dirbanti ir studentams atvira MRU biblioteka pilnutėlė tiek dieną, tiek naktį. Itin aktyviai veikia ir MRU jau ne vienerius metus egzistuojančios studentų organizacijos, skirtos būsimiems vienos ar kitos profesijos specialistams pasidalinti patirtimi bei žiniomis. Mykolo Romerio universitetas orientuotas į ambicingus ir motyvuotus studentus, siekiančius tapti gerais savo srities specialistais – tik tokie universitetų absolventai gali užtikrinti teigiamus pokyčius ir progresą bet kurios valstybės gyvenime.

Taigi, ar vis dar manai, kad aukštasis mokslas Lietuvoje nevertinamas, o, įgijęs išsilavinimą universitete, nesugebėsi sėkmingai įsitvirtinti darbo rinkoje?

Pavadinimas
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius