Praėjus vos dviem mėnesiams po to, kai Rusija paskelbė embargą JAV, Europos Sąjungai, Norvegijai ir Australijai, į Rusiją leista įvežti pieno produktus, kuriuose nėra laktozės.
Dėl to išlošia vartotojas. Tačiau vietiniams gamintojams – šokas. Vietoj to, kad greitai užpildytų atsivėrusią nišą, dabar jie priversti konkuruoti su Vakarų gamintojais.
Pavyzdžiui, anksčiau sustabdytas importas iš Lietuvos, Lenkijos, Suomijos ir Italijos dabar atsinaujino su dar smarkesne jėga.
Pavyzdžiui, anksčiau sustabdytas importas iš Lietuvos, Lenkijos, Suomijos ir Italijos dabar atsinaujino su dar smarkesne jėga. Eksportą į Rusiją šios valstybės pateisina sakydamos, kad jų produktuose nėra laktozės.
Laktozės tikrai nėra pusiau kietuose ir kietuose sūriuose, mk.ru paaiškino viena mokslininkė. Taigi į Rusiją gali keliauti beveik visi be išimties lietuviški sūriai.
Lietuvos pieno gamintojams Rusijos rinka yra labai svarbi, nes išėjimo į kitas rinkas verslininkai beveik neturi. Rusijos vartotojai taip pat labai mėgsta itališką parmezaną.