Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija planuoja naujus barjerus maisto importui iš ES

Rusija ketina toliau griežtinti žemės ūkio produkcijos ir maisto produktų importo iš Europos Sąjungos (ES) kontrolę, pranešė agentūra „Interfax“.
Karvė
Rusija planuoja naujus barjerus maisto importui iš ES / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos tarnybos „Rosselchoznadzor“ vadovas Sergejus Dankvertas pareiškė, jog svarstomi planai „rizikingų krovinių“ iš ES srautus į Rusiją nukreipti tik per vieną ar du pasienio kontrolės punktus ir juos nuodugniai tikrinti.

Anot S.Dankverto, tokia tvarka gali būti įvesta jau sausio pabaigoje.

„Analizuojame krovinių srautus bei pažeidimų statistiką, ir neatmetama galimybė, kad kai kuriuos rizikingus krovinius bus leidžiama įvežti tik per vieną ar du pasienio kontrolės punktus, ten juos nuodugniai tikrinant“, – sakė S.Dankvertas po susitikimo Briuselyje su Europos Komisijos Sveikatos ir vartotojų reikalų direktorato generalinio direktoriaus pavaduotoju Ladislavu Miko.

„Deja, neįžvelgiame kitokios išeities iš susiklosčiusios padėties, ir pasiūlėme Europos kolegoms konsultacijas sausio viduryje“, – pridūrė „Rosselchoznadzor“ vadovas.

S.Dankverto žodžiais, Rusijos netenkina tai, kad ES nekontroliuojamos produkciją į Rusiją eksportuojančių šalių veterinarijos tarnybos.

„Tokią tvarką reikia keisti, būtina griežtinti veterinarijos tarnybų kontrolę. Ketiname imtis griežčiausių priemonių tam, kad užtikrintume į Rusijos įvežamos produkcijos saugumą“, – pabrėžė S.Dankvertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius