Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija savo rinką atveria dar dviem Lietuvos pieno bendrovėms

Pirmadienį Rusijos vartotojų teisių gynimo tarnyba „Rospotrebnadzor“ pranešė, jog importo ribojimai panaikinami Lietuvos pieno produktų gamintojams „Vilkyškių pieninei“ ir „Šilutės Rambynui“.
Pieno produktai
Pieno produktai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pranešama, kad Rusijos ekspertai įvertino Lietuvos bendrovių pateiktą ataskaitą apie papildomų produktų kokybės kontrolės priemonių taikymą. „Rospotrebnadzor“ sprendimas išsiųstas teritoriniams muitinės punktams.

Anksčiau analogiški ribojimai buvo panaikinti bendrovėms „Pieno žvaigždės“, „Rokiškio sūris“, „Žemaitijos pienas“.

2013 m. spalio mėnesį Rusija sustabdė pieno produktų importą iš Lietuvos. Rusijos maisto produktų kokybę kontroliuojančios tarnybos nurodė, jog lietuviškame sūryje, varškėje ir piene buvo rastas antibiotikas tetraciklinas. Lietuvos pusė tai neigė ir tvirtino, kad Rusijos tarnybos nepateikė jokių savo teiginių įrodymų.

Lietuvos Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojai ilgai negalėjo gauti oficialių Rusijos pretenzijų. Rusijos rinkai skirtus pieno produktus Lietuvos gamintojai pardavė vidaus rinkoje ir ES šalyse. Lietuvos ir ES politikai Rusijos veiksmus įvertino kaip spaudimą Lietuvai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius