Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija traukiasi: švelnina embargo sąlygas

Rusijos vyriausybė sušvelnino prekybinio embargo režimą jautienai, paukštienai ir daržovėms, kurios bus naudojamos vaikams skirto maisto gamybai.
Rusijos maisto prekių parduotuvėse kainos kandžiojasi
Rusija traukiasi: atšaukė dalį sankcijų europietiškam maistui / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Remiantis gegužės 27 d. potvarkiu, iš draudžiamų įvežti produktų sąrašo išbraukta galvijų mėsa, paukštiena ir jos subproduktai, daržovės (žalios, virtos arba garinto), šaldytos ir džiovintos daržovės, kurios yra skirtos vaikiškam maistui gaminti.

Tokių produktų įvežimas bus leidžiamas tik Žemės ūkio ministerijai patvirtinus, kad jie tikrai bus naudojami vaikiškam maistui gaminti. Ji taip pat nustatys įvežimo tvarką ir apimtis.

Rusijos vyriausybė nurodė Žemės ūkio ministerijai parengti ir patvirtinti tikslinio įvežamos produkcijos naudojimo patvirtinimo tvarką ir tvirtinti šių produktų įvežimo apimtis pagal poreikį.

Ministerijos atstovai paaiškino, kad tam tikrų produktų įvežimo draudimas negalioja vaikiškam maistui, tačiau jis taikomas žaliavai, iš kurios jis gaminamas. Draudimo įvežti mėsą ir daržoves vaikiško maisto gamyba yra skirtas skatinti šio maisto gamybą vidaus rinkoje.

Prekybinį embargą Rusija įvedė 2014 metų rugpjūčio 7 d. ir tako jį produkcijai iš Jungtinių Valstijų, Europos Sąjungos, Australijos, Norvegijos ir Kanados. Šiais metais jis buvo pratęstas iki rugpjūčio 6 d.

Nuo praėjusių metų rugpjūčio 13 d. į sąrašą šalių, kurioms Rusija taiko sankcijas, buvo įtrauktos ir prie antirusiškų sankcijų prisijungusios Albanija, Juodkalnija, Islandija, Lichtenšteinas, o nuo 2016 metų sausio 1 d. – ir Ukraina.

Šis draudimas galioja mėsai ir jos produktams, žuvims ir jų produkcijai, pienui ir jo produkcijai, vaisiams ir daržovėms.

Šiuo metu Rusijos vyriausybė rengia dokumentus dėl embargo pratęsimo iki 2017 metų pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius