Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje kalbos apie Antrąjį pasaulinį karą gali kainuoti ir verslą, ir karjerą

Rusijoje apie Antrojo pasaulinio karo istoriją geriau nė neprasižioti. Praėjusią savaitę įsiplieskė skandalas po to, kai opozicinis televizijos kanalas „Doždj“ istorinės laidos metu paskelbė apklausą „Ar reikėjo atiduoti Leningradą nacistinės Vokietijos kariuomenei ir išsaugoti milijonus gyvybių“. Apklausa buvo sustabdyta po dešimties minučių, tačiau dalis kabelinių televizijų atsisakė transliuoti kanalą, o Generalinė prokuratūra pradėjo tyrimą.
Karinis paradas Maskvos Raudonojoje aikštėje
Karinis paradas Maskvos Raudonojoje aikštėje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Mums šis žaidimas kelia didelių abejonių. Žmonės fašistiniais tankais puola ir šaudo rusų tankus, – įspūdžiais dalijosi M.Kočerginas.

Šią savaitę iš pareigų atleistas vienos didžiausių Rusijos interneto bendrovių Mail.ru rinkodaros direktorius Michailas Kočerginas. Tiesa, šį kartą bendrovės savininkams nepatiko M.Kočergino žodžiai Rusijos Dūmoje, esą, jam didelių abejonių kelią itin populiarus pasaulyje baltarusių kurtas žaidimas „World of Tanks“.

„Tai Kipre, ofšorinėje zonoje registruotos bendrovės sukurtas žaidimas. Mums jis kelia didelių abejonių. Žmonės fašistiniais tankais puola ir šaudo rusų tankus“, – savo pastabomis dalijosi dabar jau buvęs direktorius.

M.Kočerginas  kalbėjo Dūmos Informacinės politikos, technologijų ir ryšių komitete. Šie vadovo žodžiai nepatiko bendrovės savininkams. Mail.ru, kaip ir wargaming.net, taip pat kuria žaidimus. Tarp jų yra ir žaidimas apie tankus „Ground War: Tanks“. Jame taip pat galima kariauti už nacistinę Vokietiją. Beje, ją kurti padėjo Kinijos bendrovė Changyou.com.

Tankas
Tankas/Žaidimo "World of tanks" reklaminė nuotr.

Trečiadienį mail.ru oficialiai pareiškė, jog tokia buvusio darbuotojo pozicija neatspindi bendrovės nuomonės. Ją reikšdamas buvęs direktorius viršijo savo įgaliojimus, todėl buvo atleistas.

Mail.ru priklauso turtingiausiam Rusijos verslininkui Ališerui Usmanovui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius