Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Rusijos atsakas: šioje šalyje gali būti uždarytas „McDonald's“ tinklas

Greitojo maisto tinklas „McDonald's“ tinklas Rusijoje gali būti uždarytas, Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos tarnybai („Rosselchoznadzor“) pateikus nusiskundimų dėl jo veiklos, skelbia gazeta.ru.
Greito maisto restoranas
Greito maisto restoranas
Temos: 2 Rusija McDonald's

„Rosselchoznadzor“ informavo, kad „McDonald's“ neva nepateikia klientams pilnos informacijos apie maisto sudėtį, o šiuose restoranuose gaminamose salotose yra žarnyno lazdelių. Jau galvojama ir apie alternatyvą šiam tinklui – ja gali tapti Kryme atsidarę greitojo maisto restoranai „RusBurger“. 

„Rosselchoznadzor“ atstovė penktadienį pareiškė, kad „užfiksuoti pažeidimai, kurie leidžia abejoti viso „McDonald's“ tinklo produktų saugumu ir kokybe“. 

Šios išvados pateiktos atlikus tyrimus dviejuose „McDonald's“ restoranuose, sudaryta 11 protokolų apie administracinius teisės pažeidimus. 

Remiantis tuo keli „McDonald's“ atstovai buvo nubausti 70 tūkst. rublių baudomis. 

Nors beveik nekyla abejonių, kad tai yra politinis žingsnis, „Rosselchoznadzor“ atstovai teigia, kad tai buvo planiniai patikrinimai, neatmetama, kad jų bus ir daugiau.

Manoma, kad patikrinti „McDonald's“ gali būti uždaryti 90 dienų. Kol kas neaiškus ir kitų tinklui priklausančių įstaigų likimas.  

Šiuo metu Rusijoje yra 430 šiam tinklui priklausančių įstaigų. 

„RusBurger“ jau paskelbė, kad atidarys įmonę Kryme, Sevastopolyje toje vietoje, kur anksčiau buvo įsikūręs „McDonald's“

„McDonald's“ atstovai pareiškė kol kas neturintys oficialių „Rosselchoznadzor“ išvadų ir neigia jiems metamus kaltinimus. 

Beje, „McDonald's“ taikiniu Rusijoje tampa ne pirmą kartą. Jau prieš kurį laiką skandalingais pareiškimais pagarsėjęs politikas Vladimiras Žirinovskis pareiškė, kad „McDonald's“ Maskvoje, o paskui ir visoje Rusijoje reikėtų uždaryti. 

Ekspertai teigia, kad „McDonald's“ kaltę panorėję „Rosselchoznadzor“ galėtų įrodyti nesunkiai. Tačiau kartu jie pabrėžia ir tai, kad tai skaudžiai smogtų ir nemažai Rusijos gamintojų, tiekiančių savo produktus šiam maitinimo tinklui. Šiuo metu „McDonald's“ turi 130 tiekėjų iš Rusijos. 

Jeigu „McDonald's“ bus uždaryti, jų vietą gali užimti kitos, rusiškos įmonės. Pavyzdžiui, „RusBurger“ jau paskelbė, kad atidarys įmonę Kryme, Sevastopolyje toje vietoje, kur anksčiau buvo įsikūręs „McDonald's“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius