-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusijos plieno milžinė NLMK perspėja ES dėl sankcijų ir darbo vietų praradimo

Rusijos plieno milžino Novolipecko metalurgijos kombinato (NLMK) europinė bendrovė perspėjo Europos Sąjungą netaikyti sankcijų Rusijai dėl jos vaidmens Ukrainos krizėje, trečiadienį pranešė pareigūnai.
Rusija
Rusija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Europos Komisija patvirtino gavusi laišką, kuris taip pat buvo išsiųstas Belgijai, Danijai, Prancūzijai ir Italijai – šalims, kuriose NLMK vykdo veiklą; laiške sakoma, jog tokios sankcijos neišvengiamai sukeltų darbo vietų praradimą.

NLMK taip pat išreiškė susirūpinimą dėl sankcijų „galimo neigiamo poveikio“ jos verslui Europoje, vartotojams ir kitiems partneriams kontinente, taip pat Europos ekonomikai apskritai, rašo „La Libre Belgique“.

Kadangi dalis verslo įmonių Europoje jau ir taip veikė nuostolingai, jų padėtis tapo dar sudėtingesnė, vedanti iki neišvengiamo „tūkstančių darbininkų, kurių algoms 2013 metais buvo išmokėta 161 mln. eurų, atleidimo“, – sakoma laiške.

NLMK savininkas Vladimiras Lisinas pagal „Forbes“ sudarytą sąrašą yra vienas turtingiausių Rusijos žmonių. Jis yra sukūręs maždaug 2 500 darbo vietų Europoje, iš jų maždaug 1 000 Belgijoje.

Europos Sąjunga kol kas draudžia tik įvažiuoti į jos teritoriją beveik 40 Ukrainos ir Rusijos pareigūnų bei verslininkų, dalis kurių yra artimai susiję su Vladimiru Putinu; ES taip pat yra įšaldžiusi jų sąskaitas.

Bendrija grasina pereiti prie trečiojo sankcijų etapo, kuris reikštų platesnio masto ekonomines sankcijas, jeigu Maskva nepakeis savo politikos kurso, nors pačių ES narių požiūriai į galimą sankcijų neigiamą poveikį jų ekonomikai yra labai skirtingi.

Praėjusią savaitę šaltiniai pranešė, kad Bendrijos narėms buvo pateiktos tyrimo dėl galimo ekonominių sankcijų poveikio išvados.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius