Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Samsung“ sosto įpėdiniu vadinamas asmuo eina gelbėti šeimos verslo

„Samsung“ „sosto įpėdiniu“ tituluojamas Lee Jae -Yongas ketvirtadienį prisijungė prie konglomerato valdybos, dar žingsniu priartėjęs prie šeimos valdomo verslo kontrolės.
„Samsung“ stendas parodoje Seule
„Samsung“ stendas parodoje Seule / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šį žingsnį analitikai vertina kaip savotišką 48 metų Lee Jae-Yongo, kuris jau užima „Samsung Electronics“ pirmininko pavaduotojo pareigas, „karūnavimą“. Nuo 2014 metų, kai Lee Jae-Yongo tėvą, „Samsung“ patriarchą Lee Kun-hee ištiko širdies priepuolis ir jis buvo paguldytas į ligoninę, Lee Jae-Yongo įtaka įmonėje gerokai padidėjo.

Pasak „Samsung“ valdybos pirmininko Kwono Oh-Hyuno, Lee Jae-Yongo paskyrimas į konglomerato valdybą suteiks jam svaresnį balsą aukščiausiu lygmeniu priimant sprendimus.

Pasak „Samsung“ valdybos pirmininko Kwono Oh-Hyuno, Lee Jae-Yongo paskyrimas į konglomerato valdybą suteiks jam svaresnį balsą aukščiausiu lygmeniu priimant sprendimus ir padės kurti „ilgalaikę ir tvarią vertę“ „Samsung“ akcininkams.

Paskyrimas patvirtintas neeiliniame „Samsung“ akcininkų posėdyje, kuriame daug dėmesio taip pat buvo skirta dėl išmaniojo telefono „Galaxy Note 7“ kilusiai krizei, gerokai pakenkusiai didžiausios pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintojos reputacijai.

„Dabar jau galime sakyti, kad oficialiai prasidėjo Lee režimas, – pareiškė turto valdymo įmonės „Korea Value Asset Management“ investicijų direktorius Lee Chaiwonas. – Manau, prasideda nauja era. Įmonė taps draugiškesnė rinkai.“

Pelno kritimas

Akcininkų susirinkimas prasidėjo praėjus vos kelioms valandoms po to, kai „Samsung“ paskelbė, kad jos veiklos pelnas trečiąjį ketvirtį krito 30 proc. – nuo 7,3 trln. vonų metais anksčiau iki 5,2 trln. vonų (4,6 mlrd. JAV dolerių).

Rezultatas atitiko patikslintą pelno įvertį, kurį „Samsung“ paskelbė prieš dvi savaites, po to, kai buvo priversta nutraukti perkaisti ir užsidegti galinčių „Galaxy Note 7“ gamybą.

Dėl šio sprendimo „Samsung“ mobiliųjų įtaisų padalinio veiklos pelnas trečiąjį ketvirtį krito beveik 98 proc. iki vos 100 mlrd. vonų.

Vienas iš įmonės vadovų J.K. Shinas (Dž. K. Šinas) atsiprašė akcininkų ir pasakė, jog tai, kad įmonė neatitiko savo pačios kokybės standartų, yra „nepriimtina“.

„Samsung Electronics“ iš naujo išnagrinės ir įvertins kiekvieną mūsų projektavimo, gamybos ir kokybės kontrolės procesų žingsnį, – pareiškė J.K. Shinas. – Žinome, kad turime labai pasistengti, jei norime susigrąžinti jūsų pasitikėjimą, ir esame pasirengę sunkiai dirbti, kad pasiektume šį tikslą.“

„Galaxy Note 7“ krizės poveikis elektronikos milžinės prekės ženklui dar nėra galutinai įvertintas. Pati „Samsung“ prognozuoja, kad ji dėl šio išmaniojo telefono fiasko per kitus du ketvirčius negaus dar 3 mlrd. JAV dolerių ar dar didesnio pelno.

Kritikos banga

„Mobiliųjų įtaisų verslas pasiekė dugną, tačiau ketvirtąjį ketvirtį turėtų šiek tiek atsigauti, – sako Gregas Rohas, „HMC Investment Securities“ analitikas. – Visgi visiško atsigavimo galima tikėtis tik kitų metų antrąjį ketvirtį, po to, kai kovo mėnesį bus išleistas išmanusis telefonas „Galaxy 8“.“

„Samsung“ įsteigusi Lee šeima per sudėtingą nuosavybės ryšių tinklą kontroliuoja visą „Samsung“ grupę, kuri veikia įvairiausiuose sektoriuose, įskaitant finansines paslaugas, viešbučius, biofarmacijos ir mados pramonę.

Lee Jae-Yongui teks atremti kritikos bangą, kuri po „Galaxy Note 7“ atšaukimo užgriuvo įmonę dėl jos valdymo stiliaus.

„Tai (krizė) buvo problema, kurią lėmė ne tik techninės klaidos, bet ir nelanksti verslo valdymo struktūra, – akcininkų susirinkime pareiškė Kimas Sang-Jo (Kimas Sandžo), vienas iš „Samsung“ akcininkų ir Seule įsikūrusios stebėjimo grupės „Solidarumas už ekonomines reformas“ vadovas. – Visi čia esantys vadovai buvo, ir man apmaudu tai sakyti, pasamdyti (Lee šeimos) ir tokių vadovų pareiškimų nepakaks rinkos pasitikėjimui užsitarnauti.“

„Bus svarbu tik tai, ką pasakys pats Lee (Jae-Yongas) ... Todėl tikiuosi, kad jis viešai prabils apie šias neatidėliotinas problemas, kaip pagerinti įmonės valdymą ir verslo kultūrą“, – pareiškė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius