Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šarūnas Matijošaitis: „Susimokėjome už galimybę pasistatyti tai, ką norime“

„Vičiūnų grupei“ priklausanti bendrovė „Kauno saulėtekis“ įsigijo nebaigtą statyti viešbutį Karaliaus Mindaugo prospekte Kaune. Šis 38-uoju numeriu pažymėtas pastatas iki šiol priklausė bendrovei „Kauno arka“. Pastato-vaiduoklio reputacija pagarsėjęs objektas buvo statomas 1988–2003 metais. Vėliau jo statybos darbai nutraukti ir iki šiol neatnaujinti. „Respublika“ ilgai bjaurojo miesto vaizdą.

„Esame iš tų, kurie mėgsta pokyčius. Tikimės, kad šis sandoris taps naudinga verslui investicija“, – sakė „Vičiūnų grupės“ valdybos pirmininkas Šarūnas Matijošaitis.

Pasak Š.Matijošaičio, kol kas dar svarstoma, kokia galėtų būti šio nebaigto pastato paskirtis. Greičiausiai jis bus nugriautas, o jo vietoje išdygs biurų kompleksas. Ateityje planuojama perkelti „Vičiūnų grupės“ centrinį biurą į  naujas patalpas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Trikampis: Kauno „Akropolis“, „Žalgirio“ arena ir viešbutis „Respublika“
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Trikampis: Kauno „Akropolis“, „Žalgirio“ arena ir viešbutis „Respublika“

„Jaučiame biurų poreikį Kaune. Norime, jog šioje vietoje būtų pagrindinė „Vičiūnų grupės“ būstinė. Ilgai troškome suvienyti po miestą išsibarsčiusius savo biurus. Rinkomės iš kelių variantų, tačiau šis pasirodė patraukliausias. Vieta išreklamuota. Nesvarbu, ta reklama buvo gera ar bloga. Nėra nė vieno kauniečio, kuris nežinotų „Respublikos“. Taip pat šis pastatas yra strategiškai puikioje vietoje – lengva privažiuoti. O ir panoramos pro ofisų langus nerasi geresnės visame mieste“, – teigė Š.Matijošaitis.

Jaučiame biurų poreikį Kaune. Norime, jog šioje vietoje būtų pagrindinė „Vičiūnų grupės“ būstinė.

„Vičiūnų grupės“ valdybos pirmininkas prisipažino, sulaukęs daugybės nekilnojamojo turto agentūrų skambučių. Daugelis įmonių ieško aukštos klasės ofisų Kaune. Paklausa yra, tad bus ir pasiūla.

Derybos dėl pardavimo, anot Š.Matijošaičio, užtruko. Pastato savininkų – ne vienas, ilgai dėl „Respublikos“ tęsėsi ir teisminiai ginčai. Tačiau dabar jie, atrodo, praeityje. Atskleisti sandorio kainos verslininkas nepanoro.

„Pirkome ne pastatą, o puikią vietą su perspektyva. Susimokėjome už galimybę pasistatyti tai, ką norime. Žinoma, „Respublika“ – didžiulis statinys. Jo griovimo darbai – specifiniai. Lietuvoje tėra kelios įmonės, kurios tai galės atlikti. Patikinu, sprogdinimų nebus. Užteko jau Panemunės tilto. Pastatas bus ardomas gnaibant jį žnyplėmis“, – teigė Š.Matijošaitis.

Artimiausiu metu vyks susitikimai ir pokalbiai su architektais. Bus projektuojamas naujasis pastatas. Projektavimo darbai gali užtrukti apie metus. Verslininkas tikisi, jog po to, kai bus gauti leidimai, statybos darbai prasidės 2017 metais. Tikslas – jog naujasis pastatas virstų Kauno simboliu gerąja prasme ir pakeistų miesto įvaizdį. 

Paklaustas, ar nesvarstė galimybės įsigyti kitą žymų Kauno pastatą-vaiduoklį miesto centre „Britaniją“, Š.Matijošaitis patikino, jog „Respublikos“ vieta – patrauklesnė. Šalia – „Akropolis“.

„Tiesiog susėdo dviejų privačių įmonių vadovai ir sutarė dėl sandorio. Politikos jokios čia nebuvo“, – pasiteiravus, ar dalį akcijų „Vičiūnų grupėje“ turintis Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis neturėjo įtakos sandorio baigčiai, atsakė Š.Matijošaitis.

Nebaigtas statyti viešbutis Karaliaus Mindaugo pr. 38 viešoje erdvėje buvo vadinamas vienu iš didžiausių Kauno skaudulių. Pastaruosius keletą metų viešbučio statybų teritorija ir apleistas pastatas nebuvo gerai apsaugoti, jie kėlė nemažai pavojų jo kaimynams bei praeiviams, sykį čia buvo kilęs gaisras. Nemažai kainavo ir šio vaiduoklio saugojimas.

Apie sandorio detales bei tai, kiek įmonei kainuodavo šio pastato išlaikymas bei saugojimas, buvęs jo savininkas „Kauno arkos“ direktorius Gintaras Kviliūnas kalbėti atsisakė.

VIDEO: Nebaigti statyti viešbučiai Kauno centre

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius