Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saugumas Gediminui Žiemeliui neleido plėstis Vilniuje

Verslininko Gedimino Žiemelio investicijos, regis, nėra pageidaujamos Lietuvos oro uostuose. Jo bendrovėms anksčiau neleista kurtis Zoknių ir Kauno S.Dariaus ir S.Girėno oro uostuose. Negana to, verslininko siekiai investuoti Vilniaus oro uoste saugumo buvo atmesti.
Gediminas Žiemelis, „Avia Solutions Goup“ valdybos pirmininkas
Gediminas Žiemelis, „Avia Solutions Goup“ valdybos pirmininkas / „Avia Solutions Group“ nuotr.

Tai paaiškėjo trečiadienį paviešintoje Valstybės saugumo departamento (VSD) veiklos ataskaitoje už praėjusius metus. Ten rašoma, kad praėjusiais metais VSD pateikė savo surinktą informaciją Potencialių dalyvių atitikties nacionalinio saugumo interesams įvertinimo komisijai. 

Ši svarstė UAB „FL Technics“ plėtros Vilniaus oro uoste klausimą. Šiame oro uoste bendrovė „FL Technics“, siejama su G.Žiemeliu, turi angarus, kuriuose remontuoja lėktuvus. Bendrovė greičiausiai turėjo tikslų investuoti į oro uostą. 

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Angare
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Angare

„Komisija nusprendė, kad numatoma investicija neatitinka nacionalinio saugumo interesų“, – skelbiama trečiadienį paviešintoje ataskaitoje. 

Anksčiau jau rašyta, kad sausį Šiaulių miesto valdžia neleido Lietuvos aviacijos verslo grupei „Avia Solutions Group“ remontuoti lėktuvų Zoknių oro uoste, kur dislokuoti ir NATO naikintuvai.

Tokį sprendimą Šiaulių vadovai priėmė, gavę pažymą iš Valstybės saugumo departamento. Nustatyta, kad „Avia Solutions Group“ valdybos pirmininkas Gediminas Žiemelis bendradarbiauja su Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui artimais verslininkais.

Praėjusių metų rugpjūtį G.Žiemelio kompanija „Avia Solutions Group“ pasirašė sutartį su bendrove „Rostec“ dėl ketvirtojo Maskvos oro uosto statybos ir plėtros.

VSD duomenimis, minėtai Rusijos kompanijai vadovauja Sergejus Čemezovas, kuris su V.Putinu Drezdene dirbo kaip KGB agentai. JAV ir Europos Sąjunga S.Čemezovui taiko sankcijas.

„Avia Solutions Group“ norėjo Šiaulių oro uoste pastatyti lėktuvų remonto bei dažymo angarus, taip pat svarstyta iš Vilniaus perkelti pilotų rengimo centrą.

Nepasisekė G.Žiemeliui ir Kaune. Ten prieš G.Žiemelį pasišiaušė S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo direktorius Eugenijus Raubickas.

Žiniasklaidai jis išplatino pranešimą pavadinimu „Kremliaus interesai galimai bando pasiekti Valstybinės reikšmės strateginius objektus“.

Tekste rašoma, kad „Avia Solutions group“ valdybos pirmininkas G.Žiemelis yra siejamas su Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui artimais verslininkais. Todėl G.Žiemeliui čia irgi neleista kurtis.

„Šiandien, deja, daug kas bando naudoti Rusijos kortą, siekdami siaurų, asmeninių interesų, neturinčių nieko bendro su realia situacija.

Tuo tarpu „Avia Solutions Group“ sėkmingai veikia tokiuose strateginiuose objektuose kaip Didžiosios Britanijos, Lenkijos, Lietuvos ir kitų Europos valstybių tarptautiniai oro uostai, kur esame užsitarnavę tiek privataus sektoriaus, tiek valstybinių institucijų pasitikėjimą“, – portalui 15min yra sakęs G.Žiemelis.

Visą VSD 2015 m. veiklos ataskaitą galite perskaityti čia

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius