Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 09 /17:10

„Schibsted“ žiniasklaidos grupė, Lietuvoje valdanti bendroves „15min“, „Žurnalų leidybos grupė“ ir „Plius“, savo verslą Baltijos valstybėse pardavė „Eesti Meedia“ vadovams

Norvegijos žiniasklaidos koncernas „Schibsted“, Lietuvoje valdantis bendroves „15min“, „Žurnalų leidybos grupė“ ir „Plius“, savo verslą Baltijos valstybėse pardavė Estijos žiniasklaidos grupės „Eesti Meedia“ (EM) vadovams – Martui Kadastikui, Toomui Issakui, Meeliui Luhtui bei „Kroonpress“ vadovui Andresui Kull Igaüksui.
„Schibsted Media Group“
„Schibsted Media Group“ / Logotipas

EM subūrė Estijos investuotojų komandą, kuriai vadovauja žinomas verslininkas Margusas Linnamäe, valdantis vaistinių tinklą.

„Eesti Meedia“ priklausė „Schibsted“ 15 metų, nuo 1998-ųjų birželio. Mes didžiuojamės, kad mūsų koncerno sudėtyje EM virto

Rolv Erik Ryssdahl
Rolvas Erikas Ryssdalas

brandžia, finansiškai stipria ir gerą strateginę poziciją užimančia Baltijos šalių žiniasklaidos priemonių grupe. Rūpinantis nepertraukiama „Schibsted“ strategine evoliucija, mūsų pareiga nuolat žiūrėti, ar esame geriausi savininkai mums priklausančioms bendrovėms. Džiaugiamės sutarę su vadovų komanda, kuri, mūsų žiniomis, pasižymi puikiu ilgalaikiu mąstymu“, – sako „Schibsted Media Group“ generalinis direktorius Rolvas Erikas Ryssdalas.

„Eesti Meedia“ yra Baltijos žiniasklaidos priemonių bendrovė, daugiausia veikianti Estijoje, tačiau turinti įmonių ir Latvijoje bei Lietuvoje. Apie 70 proc. pajamų grupė gauna iš spaustuvės „Kroonpress“. Bendrovei taip pat priklauso vienas didžiausių Estijos dienraščių „Postimees“, regioniniai laikraščiai, žurnalai, televizijos ir radijo stotys, klasifikuotų skelbimų portalai. 2012-aisiais bendrovė uždirbo 79 mln. eurų (273 mln. litų) pajamų.

Latvijoje EM valdo antrą pagal populiarumą naujienų portalą TVNET.LV. Lietuvoje – bendroves „15min“, „Žurnalų leidybos grupė“ ir „Plius“.

„Eesti media“ vadovai tiki, kad, turėdami daugiau laisvės veikti nepriklausomai, jie ir toliau išlaikys žiniasklaidos bei klasifikuotos reklamos verslų balansą ir sustiprins pozicijas Baltijos šalyse“, – sako „15min“ generalinis direktorius T.Balžekas.

„Schibsted“ nusprendė išeiti iš mažų rinkų, kur daugiausia turi žiniasklaidos verslą, nes jau kuris laikas koncentruoja dėmesį į dideles rinkas ir iš esmės į klasifikuotos reklamos verslą.

T.Balžeko teigimu, parduodama visa Baltijos žiniasklaidos įmonių grupė. „Schibsted“ nusprendė išeiti iš mažų rinkų, kur daugiausiai turi žiniasklaidos verslą, nes jau kuris laikas koncentruoja dėmesį į dideles rinkas ir iš esmės į klasifikuotos reklamos verslą.

Sutarties sąlygos

„Schibsted Media Group“ generalinis direktorius R.E.Ryssdalas ir „Eesti Meedia“ tarybos pirmininkas Martas Kadastikas akcijų pardavimo sutartį pasirašė pirmadienį.

Pagal sutartį bendrovė „Media Holding“ perima visas „Eesti Meedia“, kuriai priklausė „Schibsted“ žiniasklaidos bendrovės Baltijos šalyse, akcijas. Naujoji savininkė priklauso per pusę „Eesti Meedia“ vadovams ir Marguso Linnamäe bendrovei „UP Invest“.

„Nežinios laikotarpis baigėsi, – sako „Eesti Meedia“ generalinis direktorius Martas Kadastikas. – Labai džiaugiamės, kad „Schibsted“ pasirinko mūsų pasiūlymą kaip geriausią. Norime sustiprinti savo pozicijas Baltijos šalių internetinėje erdvėje. Esame patenkinti, kad mūsų nuomonė dėl strategijos ir žiniasklaidos patikimumo sutampa su mūsų bendrasavininkio Marguso Linnamäe.“

„Jei norime sukurti gyvenamąją aplinką, kuri būtų sveika ir palaikytų demokratiją bei laisvę, mums reikalinga pelninga ir misiją turinti žiniasklaida, – sako M.Linnamäe. – Taigi žiniasklaidos priemonių valdymas yra didžiulė atsakomybė.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius