Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Septynmetė laiške paaiškino, kodėl „Lego“ skatina lyčių nelygybę

JAV gyvenanti septynerių metų mergaitė Sharlote parašė laišką žaislų gamybos milžinei „Lego“. Ji pasiskundė, jog žaislų parduotuvėse sudėtuose konstruktoriuose ir ant jų dėžučių mato tuos pačius vaizdus – „Lego“ mergaičių, einančias į paplūdimį arba parduotuvę, figūrėles. O berniukai plaukioja piratų laivais, skrenda į kosmosą ir gelbėja pasaulį.
Lego vestuvės
Lego vestuvės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sharlotę nuliūdino, jog daugelyje įdomių konstruktorių mergaičių figūrėlių nėra visai. Ranka surašytą laišką jos mama nufotografavo ir įdėjo į savo paskyrą socialiniame tinkle „Twitter“. Jį greitai pasigavo didieji informaciniai portalai, tarp jų ir huffingtonpost.com.

„Miela „Lego“,

Mergaičių figūrėlės sėdėjo žaisliniuose namuose, paplūdimiuose, ėjo apsipirkti.

Mano vardas Sharlote. Man 7 metai ir aš labai mėgstu „Lego“ konstruktorius, bet man nepatinka, kad juose žymiai daugiau berniukų figūrėlių nei mergaičių. Šiandien buvau žaislų parduotuvėje ir mačiau „Lego“ konstruktorius. Mėlynajame skyriuje buvo sudėtos berniukams skirtos dėžės, o rožiniame mergaitėms.

Mergaičių figūrėlės sėdėjo žaisliniuose namuose, paplūdimiuose, ėjo apsipirkti. Berniukų konstruktoriai buvo skirti nuotykiams, jie gelbėjo kitus, plaukiojo su rykliais ir dirbo įvairius darbus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Lego
AFP/„Scanpix“ nuotr./Lego

Noriu, kad jūs padarytumėte daugiau žaislinių mergaičių, kurios galėtų daryti tą patį. Gerai?

Ačiū.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius