Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaulių bendrovėje išaiškintas 1,5 mln. eurų neatitikimas pardavimo sandoryje

Šiaulių apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) išaiškino 1,5 mln. eurų neatitikimą tarp vilkikų pardavimo pajamų ir realios jų vertės vienoje Šiaulių bendrovėje.
Eurai
Eurai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip pranešė VMI, transporto įmonė, didysis mokesčių mokėtojas, valdanti šimtų krovininių automobilių parką, senus vilkikus kartais parduoda savo antrinėms įmonėms Rusijoje.

Taip ji susijusiai įmonei pardavė 98 vilkikus, prieš tai atlikusi šio kilnojamojo turto vertinimą, kuriame visos transporto priemonės įvertintos po 129 tūkst. litų (37,3 tūkst. eurų) su pridėtinės vertės mokesčiu (PVM).

„Įmonė pateikė konsultacinę pažymą dėl turto kainos (vertės) rinkoje bei kilnojamojo turto vertinimo ataskaitą, pagal kurią visos transporto priemonės įvertintos viena kaina – po 129 tūkst. litų su PVM, taip iš anksto galimai siekdama pagrįsti rodomas pardavimo pajamas, kurios mažesnės, nei vilkikai realiai verti, o 1,5 mln. eurų skirtumą įtraukti į sąnaudas.

Nustačius neatitikimus, rekomenduota juos pašalinti. Įmonė tai ir padarė: beveik 1,5 mln. eurų padidino savo apmokestinamąsias pajamas ir papildomai apskaičiavo daugiau kaip 222 tūkst. eurų pelno mokesčio“, – sako Šiaulių AVMI Kontrolės departamento direktorė Zonė Lapienė.

VMI tikrino, kaip ši stambi Šiaulių bendrovė, patekusi tarp kitų bendrovių į VMI rizikingų bendrovių sąrašą, deklaruoja PVM. Patikrinimo metu paaiškėjo, kad bendrovė ketino skirtumą – beveik 1,5 mln. eurų (daugiau kaip 5 mln. litų) – tarp vilkikų pardavimo pajamų ir jų likutinės vertės nurašyti į sąnaudas.

Mokesčių administratoriai atkreipė dėmesį, kad siekiant išvengti pridėtinės vertės ir pelno mokesčių, nepagrįstai didinamos sąnaudos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius