Siūloma „Lietuvos pašto“ pelną atiduoti ne valstybei, o įmonės darbuotojams

Konservatorius Jurgis Razma kreipėsi į premjerą Algirdą Butkevičių dėl bendrovės „Lietuvos paštas“ pelno paskirstymo principų. Jis nori, kad pelnas būtų atiduodamas ne valstybės biudžetui, o mažas pajamas gaunantiems įmonės darbuotojams, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Paštas Naujojoje Akmenėje
Paštas Naujojoje Akmenėje / Lietuvos pašto nuotr.

Praėjusiais metais bendrovė gavo 10 mln. Lt pelno, tačiau, anot Seimo nario, pačiai įmonei ir jos darbuotojams dėl tokio pasiekimo džiaugsmo nedaug, nes bendrovė paprašyta pateikti Vyriausybei tokį pelno paskirstymo projektą, kuriame iš minėtų 10 mln. Lt net 8 mln. Lt būtų paimti kaip dividendai į valstybės biudžetą. 

„Siūlau Vyriausybei, atsižvelgiant į tai, kad „Lietuvos pašto“ darbuotojų atlyginimai labai maži, nepakankamas inventoriaus atnaujinimas ir kompensacijų už asmeninio automobilio ar dviračio naudojimą skyrimas, dideli investiciniai poreikiai, priimti socialiai jautresnį ir įmonės veiklos perspektyvai palankesnį sprendimą“, – teigia J. Razma. 

Jis pažymi, kad didesnę dalį pelno reikėtų skirti Lietuvos pašto darbuotojų socialinėms reikmėms ir įmonės investicijoms. 

Be to, parlamentaras, reaguodamas į viešai paskelbtą informaciją, kad greitai žadama visiems paštininkams kelti reikalavimą turėti asmeninį automobilį, o to neišpildžius – grėstų atleidimas iš darbo, kreipėsi į „Lietuvos pašto“ vadovę Liną Minderienę prašydamas jautriau spręsti šį klausimą. J. Razma siūlo minėtą reikalavimą kelti tik naujai priimamiems darbuotojams, o esamiems, kurie neturi automobilio ir naudojasi dviračiu, sudaryti galimybes ir toliau dirbti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius