Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukčiaujančią kauniečių bendrovę išdavė fiktyvi sutartis dėl televizijos projektų filmavimo

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau — Kauno AVMI) išaiškino bendrovę, kurios vardu savininkai už 160 tūkst. Eur įsigijo butą Neringoje vieninteliu tikslu – susigrąžinti sumokėtą pridėtinės vertės mokestį (toliau – PVM). Mokesčių inspektoriai atskleidė, kad bendrovė nevykdė jokios ekonominės veiklos, PVM atskaitą bandydama pagrįsti neva būsima buto nuoma TV projektų filmavimui, todėl papildomai turės susimokėti priskaičiuotą 28 tūkst. Eur PVM.
Eurai
Eurai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

VMI akiratyje pramogų ir poilsio organizavimu bei apgyvendinimu besiverčianti bendrovė atsidūrė, kai pateikė prašymą grąžinti PVM permoką už įsigytą butą Neringoje iš akcininkės skolintų lėšų, nors tuomet neapskaitė bei nedeklaravo gautų pajamų iš oficialios veiklos.

TV projektus filmuojančios įmonės vadovas nurodė, kad nuomos sutartis jau nutraukta, neva dėl to, kad projektams įgyvendinti reikia kitokių patalpų, o butas įmonei nei neperduotas, nuoma nemokėta.

Abejonių sukėlė ir šio buto nuomos sutartis, pagal kurią jis laikinai perduotas filmuoti TV projektus – nebuvo kitokių dokumentų, patvirtinančių nuomą TV projektus filmuojančiai įmonei.

Siekdami įsitikinti, ar butas Neringoje naudojamas pagal sutartį, inspektoriai nuvyko jį apžiūrėti ir išsiaiškino, kad patalpos nėra visiškai įrengtos bei pritaikytos gyventi ar vykdyti TV projektus.

TV projektus filmuojančios įmonės vadovas nurodė, kad nuomos sutartis jau nutraukta, neva dėl to, kad projektams įgyvendinti reikia kitokių patalpų, o butas įmonei nei neperduotas, nuoma nemokėta.

Nenuomavo ir kito turto

Nuvykus tikrintos bendrovės registracijos adresu Druskininkuose bei patikrinus dar vieną jai priklausantį nuomojamą būstą šiame kurorte, mokesčių inspektoriai įsitikino, kad ir čia veikla nevyko – jokių iškabų ir nuorodų, butuose turto daugiau nei bendrovė įsigijusi, rasti asmeniniai daiktai.

„Mokesčių mokėtojas nepateikė objektyvių priežasčių, kodėl butas Neringoje nenuomojamas, nepateikė ir remonto, komunalinių paslaugų bei kitas sąnaudas pagrindžiančių dokumentų.

Mokesčių specialistai, įvertinę įvykių seką, nustatė, kad nuomos sutartis sudaryta formaliai, siekiant pateisinti įsigyto buto Neringoje PVM atskaitą. Realiai bendrovė nevykdė jokio veiklos, tačiau siekė susigrąžinti dalį susimokėtų lėšų už buto įsigijimą PVM pavidalu“, – komentavo Kauno AVMI Kontrolės departamento direktorė Ligita Brazlauskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius