Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sustabdyta dviejų įmonių – sulčių spaudimo bei maistu prekiaujančio kiosko – veikla

Po neplaninių Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektorių patikrinimų, šią savaitę dviem maisto tvarkytojams buvo skirtos griežčiausios nuobaudos.
Kioskas
Kioskas / Alvydo Opulskio / 15min nuotr.

Nustačius nemažai grubių pažeidimų, Gargždų miesto gyventojui buvo uždrausta užsiimti sulčių spaudimu tam nepritaikytose patalpose, o Kaišiadoryse maisto produktais prekiavusio kiosko savininkui teko laikinai sustabdyti prekybos veiklą.

Nustačius nemažai grubių pažeidimų, Gargždų gyventojui buvo uždrausta užsiimti sulčių spaudimu, o Kaišiadoryse maisto produktais prekiavusio kiosko savininkui teko laikinai sustabdyti prekybos veiklą.

Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai Gargžduose (Klaipėdos r. ) patikrino sulčių spaudimo patalpas, kuriose pagal verslo liudijimą šia veikla užsiėmė miestelio gyventojas.

Patikrinus paaiškėjo, kad žmogus dirbo neturėdamas maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo. Patalpos buvo nešvarios, netvarkingos, netinkamai išplanuotos. Nebuvo karšto vandens, neįrengta plautuvė rankoms nusiplauti, trūko dezinfekavimo priemonių. Neatlikti geriamojo vandens laboratoriniai tyrimai. Naudojama įranga ir inventorius buvo surūdiję, nešvarūs. Verslininkas dirbo nepasitikrinęs sveikatos, neišklausęs higienos įgūdžių mokymo kurso.

Gavę gyventojo skundą, Kaišiadorių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai atliko maisto produktais prekiaujančio kiosko (Gedimino g., Kaišiadorys), patikrinimą.

Tikrinimo metu rasta apie 15 kg įvairių maisto produktų su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais. Kai kurie produktai buvo nepaženklinti valstybine kalba, ne visoms prekėms buvo pateikti lydintys ir maisto produktų atitiktį bei atsekamumą užtikrinantys dokumentai. Kioske nebuvo vandens, kai kurie produktai buvo laikomi ne pagal gamintojo nurodytas sąlygas, maisto produktų etiketėse nebuvo nurodytos kainos eurais. Darbuotoja buvo nepasitikrinusi sveikatos, neišklausiusi higienos žinių kursų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius