-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Švyturio“ aludariai eksperimentiniu alumi lepina gurmanus

Klaipėdoje „Švyturio“ darykla ėmėsi gaminti eksperimentinį alų – taip norima nutiesti kelią ir į išrankiausiųjų klientų širdis. Bendrovė ryžosi investuoti į nedideles „Raudonų Plytų dirbtuves“, o čia aludarių eksperimentų metu sukurtos alaus rūšys gaminamos nedideliais kiekiais ir išvežiojamos po specializuotas krautuvėles.
Prie naujojo alaus rūšių receptų kūrimo prisideda ir šios gamyklos Alaus kategorijos vystymo vadovas Andrius Bagdzevičius.
Prie naujojo alaus rūšių receptų kūrimo prisideda ir šios gamyklos Alaus kategorijos vystymo vadovas Andrius Bagdzevičius. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Gruodį rinkoje pasirodė trys nauji alaus vardai – „Bėganti kopa“, „Ungurio kojos“, „Nežinomas krantas“. Visų trijų, su Klaipėdos kraštu susietų pavadinimų, alaus rūšių receptūrą sukūrė vyriausioji daryklos aludarė Džiuljeta Armonienė. Netrukus šio alaus „šeimą“ papildys nauji eksperimentų metu sukurti produktai. 

Laisvę turėjo ir dizaineriai – nedidelių 0,33 l ir didesnių 0,75 l talpos butelių etiketes jie kūrė neribojami. Naujieji produktai lentynose išsiskiria iš įprastinių „Švyturio“ gaminių. 

„Alus gaminamas mažomis partijomis, bandysime įrodyti vartotojams, kad alus gali būti įvairus. Mes nesitikime, kad jis taps masiškai mėgstamu, todėl ir verdamas nedidelėmis partijomis“, – teigė bendrovės Alaus kategorijos plėtros vadovas Andrius Bagdzevičius.

„Mūsų misija – parodyti ir šiuolaikinį alų“, – teigė Andrius Bagdzevičius. 

„Raudonų plytų dirbtuvės“ įsikūrė „Švyturio“ darykloje, čia eksperimentuos ne tik Dž.Armonienė, bet ir kiti bendrovės aludariai.

Gaminius pirmiausia išbando patys gamintojai, jų kolegos. Alus pagal geriausius receptus verdamas mažomis partijomis ir išpilstomas į stiklo butelius.

Teko investuoti ir į „Švyturio“ daryklos liniją, kad būtų galima gaminti minimalias – 15 tonų – alaus partijas. 

„Ant butelių bus nurodomas ne tik stiprumas, bet ir  kartumas, spalva. Taip, kaip mes norime įvairesnės kavos, skirtingo šokolado, taip norime išbandyti ir vis kitokį alų“, – pastebėjo A.Bagdzevičius. 

Praėjusių metų pabaigoje bendrovė „Švyturys“ savo klientams pasiūlė paragauti „20 statinių“ alaus. Norėdami pajusti išskirtinį skonį pirkėjai alų už ganėtinai solidžią kainą užsakinėjo iš anksto. 

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Rinkoje pasirodė naujo, nedidelėmis partijomis verdamo alaus.
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Rinkoje pasirodė naujo, nedidelėmis partijomis verdamo alaus.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius