Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tauragės maistas“ sunkmetį įveikė be nuostolių

Mėsos perdirbinio įmonė „Tauragės maistas“, nepaisydama kritusių pardavimų, šiuos metus pradėjo neturėdama nuostolių ir 2010-aisiais tikisi ne tik neužleisti savo pozicijų Lietuvoje, bet minti ryškesnį takelį į Rusiją.
Pinigai
Pinigai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 2 Nuostoliai Tauragė

„Tauragės maisto“ pardavimai pernai, palyginti su 2008 metais, smuko 3 mln. litų iki 14,9 mln. litų, trečiadienį rašo „Verslo žinios“.

„Bendra ekonominė krizė – kitos apyvartų kritimo priežasties nėra. Ir pirmieji šių metų mėnesiai nerodo jokio pardavimų pagyvėjimo. Tačiau jau baigiasi šildymo sezonas, žmonės palengva prisitaiko prie mažesnių pajamų, galbūt liks daugiau litų maistui pirkti“, – tikisi „Tauragės maisto“ generalinis direktorius Mečislovas Lenktaitis.

Anot jo, įmonė šiuo metu gamina apie 100 pavadinimų produkcijos. Bendrovė atnaujino eksportą į Kaliningradą.

„Dabar Kaliningrade dirbame su partneriais, per mėnesį ten išvežama apie 5 tonas produkcijos. Tai nėra dideli kiekiai, bet stebuklų ir nesitikime, ypač dabar, kai Rusija smarkiai pradėjo remti vietinius gyvulių augintojus, mėsos perdirbėjus“, – teigė įmonės vadovas.

Jis užsimena, kad vis dėlto planų prasibrauti ir už Kaliningrado ribų neatsisako, juolab kad sutvarkyti visi reikalingi sertifikatai bei leidimai dirbti kaimyninėje šalyje.

„Tauragės maistas“ baigė 700 tūkst. litų ES remiamą investicinį projektą, įsigijo specializuotų transporto priemonių, šiuolaikiškų gamybos įrenginių. Šįmet investicijos pristabdytos.

 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius