Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teisingumo triumfas: teismas išvadavo sunkiai gyvenantį vilnietį nuo apsukrių verslininkų pakištų skolų

Verslininkams Gražvydui Uleckui ir Vytautui Graičiūnui nepavyko nusikratyti savo žlugusio verslo. Vilniaus apygardos teismas G.Uleckui grąžino nebemiela tapusią įmonę, kurią jis prieš keletą metų permetė ant sunkiai galus suduriančio vilniečio Zbignevo G. pečių.
Verslininko Gražvydo Ulecko namas
Į verslininko Gražvydo Ulecko duris jau gali belstis antstoliai: jis vėl yra savo žlugusio verslo savininkas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

G.Uleckas ir V.Graičiūnas – šių metų pradžioje publikuoto 15min žurnalistinio tyrimo herojai. Jų žlugusius verslus formaliai nusipirko dešrų kimšėjas iš Vilniaus Zbignevas G., vėliau suskubęs įrodinėti, kad savo parašą ant sandorius patvirtinančių dokumentų pardavė ir nežinojo, kokią atsakomybę prisiima.

Dėl alkoholio problemų turėjęs vilnietis kreipėsi į teismus prašydamas panaikinti akcijų pirkimo-pardavimo sandorius. Pavyzdžiui, teismams teikta medžiaga liudija, kad finansinių problemų prislėgtą „Ulakomą“ Zbignevas G. 2010 m. nusipirko už 100 litų.

Įmonės kontrolės nusikratęs G.Uleckas finansinėmis problemomis, panašu, nesiskundė. 15min žiniomis, verslininkas gyvena nuosavame name Vilniuje. Kai į jį kreipėsi 15min, G.Uleckas sandorio su Zbignevu G. paaiškinti nenorėjo, apsiribodamas pareiškimais – „Aš taip norėjau“.

Kitos žlungančios įmonės „Vitoneta“ savininkas, šiaulietis V.Graičiūnas, tvirtino, neva Zbignevas G. geranoriškai prisiėmė visas skolas.

„Na, norėjo pirkti įmonę. Reikalinga buvo įmonė. Na, tai aš ir pardaviau. Kas ten perėmė – tai aš jau nežinau. Nuvažiavau pas notarą, pasirašiau popierius. Jisai (Zbignevas G.) buvo, ten kažkoks tarpininkas šnekėjo su juo, suvedė. (…)Taip. Aš su visom skolom pardaviau, o jie visi sutiko“, – tada 15min tvirtino V.Graičiūnas.

Dabar viskas keičiasi. V.Graičiūno sandorį su Zbignevu G. Šiaulių apylinkės teismas negaliojančiou pripažino dar pernai. O dabar, 15min turimais duomenimis, Vilniaus apygardos teismas priėmė analogišką sprendimą dėl G.Ulecko „Ulakomos“.

Teisėjai Alvydas Barkauskas, Jadvyga Mardosevič ir Asta Pikelienė nutarė G.Ulecko sandorį su Zbignevu G. pripažinti negaliojančiu nuo jo sudarymo dienos. Registrų centre naikinami įrašai, kuriais dešrų kimšėjas registruotas kaip vienintelis įmonės akcininkas ir jos vadovas. Na, o G.Uleckas vėl tapo „Ulakomos“ savininku ir direktoriumi.

Be to, apsukruolis Zbignevui G. dar turės sumokėti 267 eurus bylinėjimosi išlaidų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius