Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Teismas sustabdė tyrimą dėl „Lukoil Baltijos“ pirkinių, sprendimas dėl milijoninės baudos – vėliau

Teismui laikinai sustabdžius Konkurencijos tarybos turimą dėl didžiausią degalinių tinklą šalyje valdančios bendrovės „Lukoil Baltija“ degalinių įsigijimo, sprendimą, kokią baudą skirti įmonei, Konkurencijos taryba žada paskelbi gruodžio pabaigoje.
„Lukoil“ degalinė
„Lukoil“ degalinė / „Lukoil Baltija“ nuotr.

Tačiau „Lukoil Baltija“ vyriausiasis teisininkas Audrius Lukoševičius BNS teigė, kad sprendimo priėmimas gali būti atidėtas 2014 metams, nes teismas bendrovės prašymu laikinai sustabdė tarybos atliekamą tyrimą.

„Jis buvo nukeltas iš gruodžio 13 dienos į gruodžio 17 dieną mūsų pačių prašymu. Vakar (ketvirtadienį – BNS) Vilniaus apygardos administracinis teismas pritaikė reikalavimų užtikrinimo priemones ir laikinai sustabdė Konkurencijos tarybos vykdomą tyrimą, kol bus išspręstas ginčas dėl ilgesnio stabdymo ir apskritai, kol bus išspręsta, ar (Konkurencijos taryba – BNS) apskritai gali tęsti tą tyrimą“, – BNS sakė A.Lukoševičius.

Sprendimo priėmimas gali būti atidėtas 2014 metams, nes teismas bendrovės prašymu laikinai sustabdė tarybos atliekamą tyrimą.

„Jeigu teismas neišnagrinės mūsų skundo iki tos dienos (gruodžio 30-osios – BNS), tai kaip ir nebus pagrindo net ir gruodžio 30 dieną sušaukti posėdį“, – komentavo „Lukoil Baltija“ teisininkas.

A.Lukoševičiaus teigimu, pagal įstatymą už tokį pažeidimą gali būti skiriama iki 10 proc. praėjusių metų bendrovės pajamų (2,49 mlrd. litų) dydžio bauda.

„Ta maksimali riba iš tikrųjų yra beveik 250 mln. litų. Bet apskritai nei Lietuvos, nei pasaulinėje praktikoje ta riba niekada nebūdavo pasiekta. Iš esmės ta riba daugiau hipotetinė“, – komentavo A.Lukoševičius.

Konkurencijos tarybos Komunikacijos skyriaus vedėja Viktorija Urbonavičiūtė BNS sakė negalinti paaiškinti, kodėl penktadienį neįvyko numatytas tarybos posėdis šiuo klausimu.

Taryba atlieka tyrimą dėl 16-os bankrutavusios bendrovės „Lietuvos kuras“ degalinių perėmimo 2003 metais.

Taryba lapkričio pradžioje nustatė, kad „Lukoil Baltija“ perimdama degalines pažeidė įstatymą. „Lukoil Baltija“ atmeta įtarimus dėl neteisėto degalinių perėmimo ir teigia, kad buvo gavusi tarybos leidimą.

„Lukoil Baltijai“priklauso daugiau nei 120 degalinių tinklas Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius