Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Tokvila“ ir „Mototoja“ bylinėjasi dėl reklamos „Google“

Du „Toyota“ automobilių atstovai Lietuvoje „Tokvila“ ir „Mototoja“ iškasė karo kirvį. Konfliktas tarp dviejų bendrovių kilo „Tokvilos“ vadovams pastebėjus, kad „Google“ paieškos sistemoje surinkus įmonės pavadinimą potencialūs klientai yra nukreipiami į „Mototojos“ interneto svetainę, rašo „Lietuvos rytas“.
Petras Ignotas
„Tokvilos“ valdybos pirmininkas Petras Ignotas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Surinkus, pavyzdžiui, raktinį žodį „Tokvila“, tarp mokamų paieškos pozicijų atsirasdavo tokia aktyvi nuoroda: „Tokvila-Mototoja.lt“, – tvirtino „Tokvilos“ valdybos pirmininkas Petras Ignotas.

Anot jo, internetas yra svarbus prekiaujant automobiliais ir teikiant kitas su tuo susijusias paslaugas, todėl tokie klaidinantys paieškos rezultatai daro įtakos klientams.

„Mototojos“ vadovas Edmundas Poviliauskas neslėpė, kad reklamoje iš tiesų panaudojo įvairiausias konkurentų pavadinimo versijas. Tačiau, pasak jo, automobilių salonas apie tai nežinojo – esą raktinius žodžius savo nuožiūra parinko reklamą kūrusi įmonė. Jis tvirtino pats sustabdęs reklamos naudojimą, vos tik sužinojo apie konkurentų priekaištus.

Šiuo metu byloje jau yra ne tik „Tokvilos“ pateiktas ieškinys prieš „Mototoją“, bet ir priešieškinys, kuriame ieškovas ir atsakovas susikeitė vietomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius