Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turizmo departamentas įspėja: saugokitės mažosios bendrijos „Antibai“

Valstybinis turizmo departamentas (VTD) įspėja dėl kelionių pardavimo agento MB „Antibai“ ir jos direktorės Gintarės (Valaitytės) Budrienės galimai nesąžiningos ir neteisėtos veiklos.
Paplūdimys Tunise
Paplūdimys Tunise / 123rf.com nuotr.

Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos (toliau – VTD) įspėja dėl kelionių pardavimo agento MB „Antibai“ ir jos direktorės Gintarės (Valaitytės) Budrienės galimai nesąžiningos ir neteisėtos veiklos.

Neseniai viešojoje erdvėje skundėsi „Antibos“ klientai, kad sumokėjo pinigus, bet už juos gavo tik dalį paslaugų ir neatgavo iš kelionės organizatorės lėšų.

VTD duomenimis, vienas kelionių organizatorius nutraukė bendradarbiavimo sutartį su MB „Antibai“ dėl galimai neteisėtos šios bendrovės veiklos, kitas kelionių organizatorius dėl MB „Antibai“ galimo kelionės dokumentų klastojimo kreipėsi į teisėsaugos institucijas.

VTD turimi duomenys, kelionių organizatorių ir turistų pateikti faktai bei viešoje erdvėje skelbiama informacija leidžia daryti prielaidas, kad MB „Antibai“ ir/arba Gintarė (Valaitytė) Budrienė vykdo veiklą, pažeisdama turistų teises: nepateikia Turizmo įstatyme numatytos privalomos informacijos turistams apie turistų užsakytas keliones, nesudaro rašytinės kelionės sutarties ir/arba tokios sutarties nepateikia turistui, tarpininkaudama parduodant kelionių organizatorių organizuotas turistines keliones sutartyje nenurodo kelionių organizatoriaus, nepateikia turistams kelionės dokumentų, neatsiskaito su apgyvendinimo ir transportavimo paslaugų teikėjais už turistui turimas suteikti paslaugas turistui išvykus į kelionę, negrąžina turistams jų sumokėtų pinigų už neįvykusias keliones.

Surinktą medžiagą apie galimai neteisėtą MB „Antibai“ veiklą VTD perdavė teisėsaugos institucijoms.

„VTD atkreipia turistų dėmesį, jog renkantis kelionių organizatorių reikia būti itin atidiems ir nerekomenduoja vykti į MB „Antibai“ ir/arba Gintarės Budrienės siūlomas organizuotas turistines keliones. Kilus klausimams ar abejonėmis būtinai konsultuokitės su Turizmo departamento specialistais“, – sako VTD Turizmo veiklos priežiūros skyriaus vedėjas Tadas Žentelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius