Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

V.Putinui artimi oligarchai nepaiso D.Medvedevo perspėjimų – lašišos kainą pakėlė dvigubai

Rusijai įvedus ribojimus iš Vakarų šalių įvežti maisto produktus šalies premjeras Dmitrijus Medvedevas žadėjo griežtai bausti visus, kurie nuspręs papildomai užsidirbti šioje situacijoje. Pasak jo, vyriausybė jau paruošė planą, kaip užkirsti kelią maisto produktų kainų augimui ir sieks jį kuo greičiau įgyvendinti.
Lašiša
Lašiša / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Noriu visus perspėti, bandymai spekuliuoti ir papildomai uždirbti šioje situacijoje bus griežtai baudžiami, – kalbėjo D.Medvedevas.

Praėjus vos dienai po pareiškimo Rusijos oligarchams Genadijui Timčenkai ir Andrejui Vorobjovui priklausanti įmonių grupė „Ruskoje more“ atšaldytos lašišos kainą pakėlė du kartus.

„Noriu visus perspėti, bandymai spekuliuoti ir papildomai uždirbti šioje situacijoje bus griežtai baudžiami. Žemės ūkio, Ekonomikos vystymo, Prekybos ministerijoms būtina glaudžiai bendradarbiauti su parduotuvių tinklų savininkais ir gamintojais. Būtina numatyti bendrų veiksmų planus“, – ketvirtadienį kalbėjo D.Medvedevas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dmitrijus Medvedevas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Dmitrijus Medvedevas

Penktadienį žuvies produkcijos pardavimu užsiimanti bendrovė „Ruskaja rybnaja kompanija“ pareiškė, kad įmonių grupė „Ruskoje more“ atšaldytos lašišos didmeninę kainą pakėlė du kartus – nuo 300 iki 600 rublių už kilogramą, praneša flashnord.com.

Ruskoje more“ priklauso Šveicarijos pilietybę turinčiam Rusijos oligarchui G.Tymčenko, kuris dar vadinamas asmenine V.Putino pinigine.

„Ruskoje more“ priklauso Šveicarijos pilietybę turinčiam Rusijos oligarchui G.Tymčenko, kuris geriau žinomas kaip vienas iš energetikos milžino „Gunvor“ savininkų (šiai bendrovei ir pačiam G.Tymčenko buvo taikytos JAV sankcijos prasidėjus karinei intervencijai Ukrainoje).

Neseniai G.Tymčenko kalbėdamas su žurnalistais prisipažino, kad nemoka naudotis kompiuteriu, nes tam tiesiog neturi laiko. Jis yra artimas Rusijos prezidento Vladimiro Putino bičiulis ir vadinamas jo asmenine pinigine.

Kitas „Ruskoje more“ savininkas – Maskvos srities gubernatorius ir vienas iš valdančiosios partijos „Edinaja Rosija“, kuri V.Putiną iškėlė prezidento rinkimuose, vadovų A.Vorobjovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius