Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valstybinės „Klaipėdos naftos“ vadovai sau ir darbuotojams išsidalijo beveik 1,7 mln. litų premijų

Mokytojų, gydytojų, kultūros darbuotojų algos nedidėja jau kelerius metus, tačiau kai kuriose valstybės valdomose įmonėse krizė baigėsi dar pernai, nes vadovai ir dalis darbuotojų pamaloninti metinėmis premijomis, praneša LNK Žinios.
„Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Rokas Masiulis
„Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Rokas Masiulis / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Pernai 13-ąjį atlyginimą gavo ir bendrovės „Klaipėdos nafta“ vadovybė bei darbuotojai. Iš viso įmonė išdalijo beveik 1,7 mln. litų. Bendrovės vadovui Rokui Masiuliui skirta daugiau nei 14 tūkst. litų premija.

R.Masiulis aiškina, kad premijos teisėtos, nes „Klaipėdos nafta“ uždirbo 41 mln. litų pelno, be to, sėkmingai įgyvendina Suskystintų gamtinių dujų terminalo projektą.

Tiesiog yra formulė, pagal kurią išsiskaičiuoja premijos, bet jos niekada nebūna reikšmingos, sukasi maždaug apie vidutinį mėnesinį atlyginimą.

„Praėjusiais metais mes reikšmingai viršijome pelno rodiklius. Tiesiog yra formulė, pagal kurią skaičiuojamos premijos, bet jos niekada nebūna reikšmingos, sukasi maždaug apie vidutinį mėnesinį atlyginimą“, – LNK Žinioms aiškino R.Masiulis.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) žiniomis, valstybinės premijos „Klaipėdos naftos“ bendrovėje buvo didžiausios iš visų valstybės valdomų įmonių – jos svyravo nuo 2 iki 14 tūkst. litų.

2012 metais premijas išsimokėjo maždaug kas šešta valstybės valdoma įmonė, pernai – jau kas antra.

SADM rengia valstybinių įmonių ir įstaigų vadovų atlyginimų pertvarką. Numatoma, kad pastovioji algos dalis turėtų didėti, kintamoji – mažėti, o premijos negalėtų siekti altyginimo dydžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius