Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vežėjams – lengvatos

Finansų ministerija siūlo nuo kitų metų visiškai panaikinti gamtinių dujų, naudojamų viešajame transporte, akcizo mokestį.
Miesto maršrutinis autobusas veža keleivius be artimųjų šviesų.
Miesto maršrutinis autobusas / 15min.lt skaitytojo nuotr.

„Finansų ministerijos sprendimas naudos duos ne man, o vežėjams, kurie į bakus pilasi gamtines dujas“, – „Lietuvos rytui“ sakė bendrovės „Autoidėja“, turinčios vienintelę šalyje degalinę, prekiaujančią gamtinėmis dujomis, vadovas Laimonas Dapšys.

Šiuo metu yra parengtas įstatymo projektas, o jei Seimas pritars, lengvata įsigalios nuo kitų metų.

Šiuo metu tik „Vilniaus autobusai“ į savo transportą pila gamtines dujas. Valdininkai įsitikinę, kad panaikinus akcizą pagerės ekologinė situacija miestuose. Mat panaikintas tik tų dujų akcizas, kurias vartoja reguliariojo susisiekimo autobusai.

Tuo tarpu Lietuvos naftos produktų prekybos įmonių asociacijos prezidentas Lukas Vosylius kritikuoja, kad valstybė remia dujų eksportuotojus Rusijoje.

„Valstybė anksčiau panaikino akcizo lengvatą lietuviškam biokurui, kuris yra maišomas su degalais. O rusiškomis dujomis bus prekiaujama be jokio akcizo. Vadinasi, remiame Rusijos dujų gamintojus, o ne Lietuvos rapsų augintojus“, – sakė L.Vosylius.

Vilniuje per dieną suvartojama daugiau nei 100 kubinių metrų dujų. Ateityje gamtines dujas ketinama pilti ir į kitų miestų viešojo transporto priemones.

Kubinis metras gamtinių dujų degalinėje kainuoja 2,60 lito. Panaikinus akcizą jos atpigtų 75 centais. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius