-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Naujieji „Vičiūnų“ kiaušinių fabrikai greitai išpildys kiekvieno tinginio svajonę

„Vičiūnų grupė“ atidaro du naujus fabrikus ir žengia į kiaušinių produkcijos rinką. 17 mln. eurų investicija leis fabrike per dieną sudaužyti 1,6 mln. kiaušinių. Dar milijonas bus išrūšiuojama. „Vičiūnų“ savininkai žada jau artimiausiu metu nustebinti Lietuvos šeimininkes – kiaušinių mišrainei ar omletui bus galima nebedaužyti. Prekyboje pasirodys virti kiaušiniai be lukšto ir kiaušinio masė kepimui.
„Vičiūnų grupė“ pastatė du naujus fabrikus
„Vičiūnų grupė“ pastatė du naujus fabrikus Plungėje. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dabar galiu tik pasakyti „ačiū“ buvusiai Telšių valdžiai, kad leidimo nedavė, – teigė V.Matijošaitis.

„Vičiūnų grupė“ pastatė du naujus fabrikus Plungėje. Pirmasis fabrikas skirtas kiaušiniams rūšiuoti, antrasis – kiaušinių produktams gaminti. Į kiaušinių produkciją gaminsiančius fabrikus investuota daugiau kaip 17 mln. eurų.

Bendrovė planavo šiuos fabrikus atidaryti Telšiuose, tačiau negavusi vietos savivaldybės leidimo šių planų atsisakė. „Bendrovės situacija pasikeitė. Pasistatėme savo biokuro katilinę. Dabar galiu tik pasakyti „ačiū“ buvusiai Telšių valdžiai, kad leidimo nedavė“, – teigė „Vičiūnų grupės“ savininkas ir naujasis Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Vičiūnų grupė“ pastatė du naujuse fabrikuose Plungėje.
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Vičiūnų grupė“ pastatė du naujus fabrikus Plungėje.

Tai bus pirmoji Baltijos šalyse kiaušinių produkcijos gamykla.

Bendras greta esančių fabrikų plotas sudaro 6440 kvadratinių metrų. Kiaušinių rūšiavimo fabriko pajėgumai leidžia daliai čia išrūšiuotų kiaušinių keliauti į rinką prekybai.

Kita dalis kiaušinių bus atiduota perdirbti į antrąjį fabriką. Tai bus pirmoji Baltijos šalyse kiaušinių produkcijos gamykla. Joje iš kiaušinių bus gaminami visų rūšių skysti kiaušinių produktai – trynių masė, baltymų masė ir bendra kiaušinių masė, trynių, baltymų, viso kiaušinio milteliai, miltelių mišiniai.

„Išplėtoję pasaulinį verslą ir įvertinę rinkos poreikius pamatėme, kad pasaulyje kiaušinių produkcija turi didelę paklausą, todėl ėmėmės verslo, kuris leis gaminti produkciją, reikalingų kitiems mūsų fabrikams, o kitą dalį skirsime eksportui.

Planuojame, kad mūsų produktai pasieks net Japoniją. Abiejose įmonėse bus sumontuota ypač moderni, lyderiaujančių įmonių šiuolaikinė įranga, kuri į Plungę atkeliavo iš Italijos, Prancūzijos, net Argentinos“, – sakė V.Matijošaitis.

VIDEO: „Vičiūnų grupė“ atidaro du naujus fabrikus

Dviejuose fabrikuose pradės dirbti apie 80 įvairių darbuotojų. Absoliuti dauguma jų – vietiniai gyventojai.

Dviejuose fabrikuose pradės dirbti apie 80 įvairių darbuotojų. Dalis jų bus mokoma užsienio šalyse, nes didžiojoje dalyje gamybos procesų pritaikytos modernios aukštosios technologijos, kurioms reikia specialių žinių.

Kiaušinių rūšiavimo ir perdirbimo fabriko direktoriaus Remigijaus Petraišio teigimu, tai pirma tokia gamykla Baltijos šalyse ir antra Europoje. „Absoliuti dauguma darbuotojų – vietiniai. Fabrike viskas automatizuota. Dar ieškoma 15 darbuotojų“, – teigė jis.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Vičiūnų grupė“ pastatė du naujuse fabrikuose Plungėje.
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Vičiūnų grupė“ pastatė du naujus fabrikus Plungėje.

Bendrovės „Europe EGGS“ valdoma kiaušinių rūšiavimo įmonė pagal poreikį dirbs dviem arba trimis pamainomis, o „Baltik egg production“ įmonei priklausanti perdirbimo įmonė veiks nepertraukiamos gamybos režimu. Bendrovė pernai savo produkciją parduodavo net 57 šalių pirkėjams. Neseniai pardavimų žemėlapį papildė dar dvi valstybės – Australija ir Brazilija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius