Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vičiūnų“ įmonių grupė kelia Lietuvos eksporto rodiklius

„Vičiūnų“ įmonių grupei priklausančios bendrovės „Plungės kooperatinė prekyba“ bei „Vičiūnai ir partneriai“ tapo „Lietuvos Metų eksportuotojo 2012“ apdovanojimų laureatėmis. „Vičiūnų“ grupės įmones Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK) įvardijo tarp svarbiausių 2012 metų Lietuvos eksportuotojų.
„Vičiūnų“ eksportas
„Vičiūnų“ eksportas / Vičiūnų grupės nuotr.

Nuosekliai eksporto apimtis auginančios „Vičiūnų“ bendrovės už savo veiklos rodiklius įvertinamos jau daugelį metų: bendrovė  „Plungės kooperatinė prekyba“ šį apdovanojimą pelno kasmet nuo 2007 metų, „Vičiūnai ir partneriai“ – nuo 2008 metų.

Apie 85 proc. Lietuvos bendrovių produkcijos yra eksportuojama.

“Mūsų produkcijos eksporto apimtys ir geografija liudija, kad Lietuva yra stipri kurianti valstybė, kad čia gaminami produktai laukiami ir mėgstami visame pasaulyje. Noriu pabrėžti, kad produktus visiems pasaulio skoniams kuria mūsų šalies specialistai, o mūsų pasauliniam verslui vadovauja Lietuvoje dirbantys žmonės – mes turime pasaulinio lygio vadovus, pardavimo specialistus ir kitų sričių ekspertus. Jie sugeba įžengti į naujas rinkas ir pasiūlyti tokius gaminius, kurie padeda pelnyti užsienio šalių pirkėjų pasitikėjimą, o mūsų verslui leidžia plėstis net ir ekonominės krizės sąlygomis”, – teigia “Vičiūnų“ įmonių grupės valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis.

 „Plungės kooperatinės prekybos“ gamybos apimtys per praėjusius metus išaugo apie 13 proc., „Vičiūnų“ ir partnerių“ – apie 20 proc.

Pasak V. Matijošaičio, per praėjusius metus gamybos ir eksporto apimtys didėjo dėl kelių svarbiausių priežasčių: aktyvių žingsnių naujose rinkose, gamyboje pritaikytų inovacijų ir naujų tarptautinių kokybės sertifikatų, kurie pripažįstami pasaulinėse rinkose.

Per metus „Vičiūnai ir partneriai“ gavo dar du svarbius tarptautinius sertifikatus. BRC (British Retail Consortium)  standartą atitinkanti įmonė tampa lygiaverčiu konkurentu Europos Sąjungos žuvies perdirbimo įmonėms. GLOBALG.A.P (Good Agricultural Practice) privačių standartų grupė apibrėžia žemės ūkio produktų auginimo ir pateikimo rinkai procesus, reikmenis, kurie būtini ūkininkavimui, norint išauginti saugią ir kokybišką produkciją.  Jau šiemet UAB „Vičiūnai ir partneriai“ gavo Ekologinės gamybos sertifikatą.

Įmonėse įdiegtos naujos inovatyvios technologijos produkcijos pjaustymo, šaldymo, pakavimo etapuose.
Iš viso „Vičiūnų“ įmonių grupė pagamina per 120 tūkstančių tonų maisto produktų per metus. „Vičiūnų“ įmonių grupę sudaro 47 įmonės 17 pasaulio šalių, produkciją gamina 9 grupės fabrikai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius