Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus troleibuso vairuotojas nepriėmė euro centų: duok man normalių pinigų

Trečiadienį sostinės viešuoju transportu važiavusią vilnietę Rasą apstulbino vairuotojo elgesys. 7 maršruto troleibuso vairuotojas atsisakė priimti euro centų monetas ir nepardavė vienkartinio bilieto.
Vairuotojo nepriimti eurocentai
Vairuotojo nepriimti eurocentai / 15min.lt skaitytojo nuotr.

Kaip 15min.lt pasakojo Rasa, trečiadienio rytą namuose ji susizgribo darbe palikusi „Vilniečio kortelę“, kurią planavo pasipildyti mokėjimo kortele.

Kadangi ji vėlavo į susirinkimą, galiausiai suprato, jog teks keleivio bilietą nusipirkti iš vairuotojo, o piniginėje – vien euro centai.

Pasiteiravau, kas yra, o jis grubiai užriko: duok man normalių pinigų. Buvo labai nemandagus.

Sukrapščiusi paskutines monetas Rasa įsėdo į 7 maršruto troleibusą ir vairuotojui subėrė centus.

„Jis pasižiūrėjo į juos ir atstūmė man atgal. Tada aš jam vėl nustūmiau pinigus, jis man ir vėl atstūmė atgal, pasiteiravau, kas yra, o jis užriko: duok man normalių pinigų. Buvo labai nemandagus, o po kurio laiko į mane apskritai liovėsi kreipti dėmesį. Pasijutau kvailai“, – pasakojo Rasa.

Ji teigė iš pradžių nesupratusi, kodėl vairuotojui netinka euro centai, nes jie nebuvo patys smulkiausi – daugiausia po 20, 10 ir 5 euro centus.

„Tiesiog negalėjau patikėti, kad vairuotojai gali taip elgtis. Kas būtų buvę, jeigu mane, važiuojančią su sauja monetų rankoje, būtų nubaudę kontrolieriai už tai, kad važiuoju be bilieto?“, – piktinosi ji.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Viešojo transporto stotelė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Troleibusas

Vilniaus miesto savivaldybės, kurios žinioje yra bendrovė „Vilniaus viešasis transportas“, Viešųjų ryšių skyriaus vyriausioji specialistė Inga Simanonytė 15min.lt teigė, kad vairuotojai privalo parduoti bilietus keleiviams ir būti mandagūs.

„Taigi vairuotojas, apie kurio darbą kalbate, pažeidė pareiginius nuostatus, todėl bus atliktas darbo drausmės pažeidimo tyrimas. Tiek savo darbuotojų, tiek keleivių visada prašome gerbti vienam kitą“, – teigė savivaldybės atstovė.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius