Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Žemaitijos pienas“ prakalbo apie galimą bankrotą dėl „Vičiūnų“ paukštyno kaimynystės

Viena didžiausių Lietuvoje pieno perdirbimo įmonių „Žemaitijos pienas“ užsimena apie galimą bankrotą, jei šalia jos bus pastatytas didelis „Vičiūnų“ grupės paukštynas. Aplinkosaugininkai teigia, kad „Vičiūnų“ grupė kol kas nėra pateikusi pataisyto poveikio aplinkai vertinimo (PAV)projekto ir gali jo visai nepateikti, jei nepavyks projekto suderinti su visuomene.
Pienas
Pienas / 123rf.com nuotr.

„Žinome, kad jų PAVprojektas buvo pataisytas ir bandoma jį derinti su visuomene. Tačiau mes jo nematėme. PAVprojekto mums jie gali ir nepateikti, jei negaus visuomenės paramos“, – BNSsakė Aplinkos apsaugos departamento direktorius Raimondas Sakalauskas.

Su „Vičiūnų“ grupės vadovais BNS pirmadienį nepavyko susisiekti.

„Atsiradus tokiam dideliam paukštynui, atsiras didelė grėsmė “Žemaitijos pienui„ bei jos bankroto tikimybė – dėl galimų paukščių ligų protrūkių ir 3 kilometrų spinduliu taikomų karantino priemonių“, – teigiama pieno perdirbėjos pranešime biržai.

„Žemaitijos pienas“ tvirtina, kad dėl higienos reikalavimų ir nesuderinamo vištų laikymo bei pieno perdirbimo veiklos pirkėjai gali atsisakyti pirkti įmonės produktus

„Žemaitijos pienas“ tvirtina, kad dėl higienos reikalavimų ir nesuderinamo vištų laikymo bei pieno perdirbimo veiklos pirkėjai gali atsisakyti pirkti įmonės produktus.

„Keturios bendrovės apie 800 metrų atstumu iki “Žemaitijos pieno„ bei visiškai arti miesto ruošiasi statyti paukštyną, skirtą laikyti apie 800 tūkst. vištų dedeklių, galbūt papildomai laikytų apie 400 tūkst. prieauglio“, – teigia „Žemaitijos pienas“, kuris eksportuoja apie 50 proc. produkcijos.

Apie 80 mln. litų vertės paukštyną šalia pieno įmonės Telšių rajone ketina statyti Visvaldo Matijošaičio kontroliuojama „Vičiūnų“ grupė su partneriais. Projektą plėtos „Europe eggs“, „Telšių paukščiai“, „Baltic egg production“ ir „Stanelių grūdai“.

Anksčiau planuota, kad „Vičiūnų“ paukštyno kompleksas užimtų apie 28 hektarus. Teigta, kad tai bus didžiausias Baltijos šalyse paukštynas, kuris ateityje pagamins ir perdirbs iki 1,2 mln. kiaušinių. Seimo Aplinkos apsaugos komitetas pernai nutarė, kad nėra parengtas ekstremalių situacijų planas, jei kiltų paukščių ligų epidemija.

„Žemaitijos pieno“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq Omx“ Vilniaus biržos Papildomajame sąraše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius