Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: kur labiausiai pakito butų kainos?

Ieškote pirkti butą Vilniuje, Kaune arba Klaipėdoje? Šiuo metu už butą tektų mokėti didesnę sumą nei pernai tuo pačiu laikotarpiu ar pačioje šių metų pradžioje. Vasarį butus parduodančiųjų lūkesčiai buvo didesni nei prieš metus ar sausio mėnesį – Kaune matomas didžiausias pokytis, Klaipėdoje – mažiausias.
Daugiabutis
Daugiabutis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Butų pasiūlos vidutinės kainos sostinėje pamažu didėja ir šiemet

Per mėnesį Vilniuje parduodamų butų pasiūlos kainos padidėjo apie 1 proc. ir, neatsižvelgiant į pastato tikslią vietą, statybos metus, įrengimą ar kitus kriterijus, siekė apie 1607 Eur/kv. m. Per metus pokytis didesnis – sostinėje parduodamų butų kainos, siūlomos skelbimuose, šį vasarį buvo apie 5,5 proc. didesnės nei praėjusių metų vasarį. Portale Aruodas.lt publikuotų skelbimų statistika atskleidžia, kad pasiūlos kainos kas mėnesį ėmė pastebimiau didėti nuo praėjusių metų rugsėjo.

Šiuo metu norintys įsigyti vieno kambario butą sostinėje turėtų planuoti skirti vidutiniškai 42 000 Eur, dviejų kambarių – apie 80 000 Eur, trijų kambarių – apie 116 000 Eur. Vidutinis butų plotas pagal kambarių skaičių siektų atitinkamai 32, 51 ir 78 kv. m.

Skirtingose miesto vietose parduodamų butų pasiūlos kainos gali labai skirtis. Žemiau pateikiama, kokia šiuo metu vidutinė parduodamų butų skelbimuose siūloma kaina skirtinguose mikrorajonuose, neatsižvelgiant į konkretaus buto ypatumus.

Vilniuje-siulomos-butu-kainos
 

Vasarį Kaune fiksuojamas didžiausias procentinis kainų pokytis

Kaune parduodamų butų pasiūlos kainos per metus išaugo daugiau nei dešimtadaliu – vidutiniškai 11 proc., rodo lankomiausio nekilnojamojo turto portalo Aruodas.lt skelbimų statistika. Nuo šių metų pradžios procentinis pokytis šiame mieste iš didmiesčių taip pat didžiausias – siekia vidutiniškai pusantro procento. Kaip ir sostinėje, pastebimesnis kainų kitimas pradėtas fiksuoti praėjusių metų rudenį – maždaug nuo rugsėjo-spalio mėn.

Šiuo metu vidutinė skelbimuose siūloma parduodamo buto kaina yra apie 888 Eur/kv. m. Neatsižvelgiant į konkrečius buto ypatumus ar vietą, šiuo metu už vieno kambario butą tektų mokėti vidutiniškai 21000 Eur, už dviejų – 48000 Eur, o už trijų – apie 64500 Eur, t. y. beveik dvigubai mažiau nei sostinėje.  

Remiantis portale Aruodas.lt šiuo metu aktyvių skelbimų apie parduodamus butus Kauno mieste informacija, žemiau pateikiama, už kokią vidutinę kainą šiuo metu skirtingose miesto dalyse norima parduoti butus.

Kaune-siulomos-butu-kainos-aruodas
 

Klaipėdoje butų pasiūlos kainos kinta mažiausiai

Klaipėdoje butus šiuo metu norima parduoti už vidutiniškai 2 proc. didesnę kainą nei tuo pačiu laikotarpiu prieš metus. Tačiau Aruodas.lt statistika rodo, kad nuo šių metų pradžios uostamiestyje, palyginti su kitais didmiesčiais, butų pasiūlos kainos stabiliausios – vasarį, palyginti su ankstesniu mėnesiu, pokytis nesiekia net pusės procento (apie 0,3 proc.).

Šiuo metu vidutinė parduodamų butų pasiūlos kaina Klaipėdos mieste yra apie 1070 Eur/ kv. m. Norintys įsigyti vieno kambario butą, šiuo metu turėtų planuoti išleisti vidutiniškai 29500 Eur sumą, dviejų kambarių – vidutiniškai 55000 Eur, o trijų kambarių – vidutiniškai 81000 Eur.

Remiantis portale Aruodas.lt publikuojamais skelbimais apie Klaipėdoje parduodamus butus, žemiau pateikiama, už kokią vidutinę kainą butus norima parduoti skirtingose miesto vietose, neatsižvelgiant į konkretaus buto ypatumus.

Klaipedoje-siulomos-butu-kainos-aruodas
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius