Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiabučio modernizacija: tai, nuo ko viskas prasideda

Prieš realią daugiabučio modernizaciją visuomet ruošiamas techninis statinio projektas. Specialistų nuomone, vienąsyk tinkamai parengtas jis gali būti koreguojamas tik labai minimaliai. Koks turėtų būti techninis statinio projektas ir kuo vadovaujantis jį reikėtų rengti mums, nurodo ir oficialūs dokumentai, visų pirma – Statybos techninis reglamentas „Statinio projektavimas“.
Mokėjimo prašymai pagal KPP priemonę „Pusiau natūrinis ūkininkavimas“ teikiami du kartus
Dokumentai.

Statybos turi vykti pagal parengtą projektą

Mindaugas Šimkus, vadovaujantis įmonei, dirbančiai su inžinerinių sistemų projektavimu bei būsto modernizacija, primena, kad po pilno techninio projekto parengimo seka statybos leidimo gavimas. Tai reiškia, kad statybos turi vykti pagal parengtą projektą.

 „Būtent dėl to, kad yra gaunamas statybos leidimas, projekte nebegali būti daromos didesnės korekcijos. Atlikus didesnius pakeitimus projekte, reikėtų iš naujo gauti statybos leidimą, o tokiu būdu sugaištama daugiau laiko, darbai tampa vilkinami. Žinoma, tam tikri minimalūs pokyčiai yra galimi“, – teigia M. Šimkus.

Specialistas informuoja, kad vidutinis daugiabučio namo modernizavimo projekto parengimo terminas yra trys mėnesiai. Neretai šis procesas užtrunka ir dar ilgiau, tad norint kuo greičiau pradėti statybas galutiniame projekto variante reikėtų vengti daryti korekcijas, kurios nėra būtinos, nes kiekvienas naujas projekto variantas reikalaus naujo statybų leidimo gavimo.

Kas yra techninis darbo projektas?

Statybos techninis reglamentas „Statinio projektavimas“ pastato atnaujinimo projektą apibūdina kaip vieną iš daugiabučio namo atnaujinimo (modernizavimo) projekto dalių, kuriai planuojama gauti valstybės paramą ir / arba lengvatinį kreditą.

Planuojant atnaujinti pastatą pagal daugiabučių modernizavimo programą, pastato atnaujinimo projektas konkrečiam pastatui gali būti rengiamas pritaikant Reglamento nustatyta tvarka parengtą ir Būsto energijos taupymo agentūros patvirtintą tipinį statinio projektą arba Aplinkos ministerijos patvirtintus tipinius konstrukcinius elementus. Tiesa, šių tipinio statinio projekto ar tipinių konstrukcinių elementų galima ir nenaudoti. Visais atvejais pastato atnaujinimo projektas rengiamas vienu etapu ir tai vadinama techniniu darbo projektu.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius