Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl stadiono Vilniaus Žolyno gatvėje virsmo daugiabučiais – kreipimasis į prokurorus

Vilniaus Antakalnyje esančio futbolo klubo „Žalgiris“ stadiono detalųjį planą gali tekti nagrinėti prokurorams. Į juos kreipėsi sostinės tarybos narys, konservatorius Vidas Urbonavičius, teigdamas, kad detalusis šios teritorijos planas buvo patvirtintas neteisėtai.
Apleista Vilniaus „Žalgirio“ bazė
Apleista Vilniaus „Žalgirio“ bazė / 15min.lt/Juliaus Kalinsko nuotr.

Vilniaus taryba šį detalųjį planą tvirtino liepos 9-ąją, jau tada buvo daug tokiu sprendimu nepatenkintų politikų. Jų teigimu, tokiu būdu miestas neteks dar vieno stadiono, o jo vietoje išdygs gyvenamieji namai.

Anot V.Urbonavičiaus, Vilniaus miesto Tarybai pradedant svarstyti klausimą dėl žemės sklypo Žolyno g. 27 detaliojo plano tvirtinimo Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas nepaisė to, kad vykstant klausimo pristatymui buvo pranešta, jog Nacionalinė žemės tarnyba (NŽT) yra atsiuntusi raštą, kuriuo nederina šio detaliojo plano. „Kadangi NŽT yra faktinė valstybinės žemės savininkė, tai šio sprendimo priėmimas prieštaravo ne tik daugybei teisės aktų, bet ir elementariai logikai“, – įsitikinęs Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys.

V.Urbonavičius įsitikinęs, kad šio fakto nepaisymas rodo, jog sprendimu kažkas buvo suinteresuotas. „Įstatymai turi veikti vienodai visiems mūsų valstybės ir miesto žmonėms. Toks akiplėšiškas viešojo intereso nepaisymas tik menkina pasitikėjimą visa Vilniaus miesto taryba ir politikais apskritai. Manau, tokiems veiksmams reikia kuo greičiau užkirsti kelią“, – teigia V.Urbonavičius.

Taip pat V.Urbonavičius kreipėsi į Vyriausybės atstovą Vilniaus apskrityje dėl šio sprendimo stabdymo bei į NŽT dėl darbuotojų, kurie „20 metų abejingai stebėjo Žemės įstatymo pažeidimus“.

Toks akiplėšiškas viešojo intereso nepaisymas tik menkina pasitikėjimą visa Vilniaus miesto taryba ir politikais apskritai. Manau, tokiems veiksmams reikia kuo greičiau užkirsti kelią“, – teigia V.Urbonavičius.

Vilniaus savivaldybė po priimto sprendimo išplatino pranešimą, kad šioje teritorijoje planuojama įrengti naują futbolo aikštę su žiūrovų tribūnomis, pagalbinėmis ir persirengimo patalpomis. Rengiamame projekte numatyta 80 metrų ilgio ir 55 metrų pločio futbolo aikštė, atitinkanti įprasto mokyklinio stadiono matmenis, tinkanti treniruotėms, taip pat vaikų ir mėgėjų varžyboms.

„Ši apleista teritorija yra šalia Troleibusų parko. Prieš daugelį metų šioje vietoje buvo „Žalgirio“ klubo treniruočių, bet ne varžyboms skirta aikštė. Verslininkai į teritorijos sutvarkymą numatę investuoti iki 2,6 mln. Lt. Svarstoma galimybė ne tik sutvarkyti stadioną, bet ir šalia plėtoti gyvenamųjų namų statybą. Numatyta, kad verslininkai įsipareigos iš pradžių pastatyti ir Vilniaus miestui neatlygintinai perduos stadioną ir tik po to galės statyti gyvenamuosius namus“, – teigta pranešime.

Tačiau kas tie verslininkai, neatskleidžiama. Iš pradžių teigta, kad tai buvęs „Žalgirio“ futbolo klubo savininkas Vadimas Kastujevas, tačiau vėliau ši informacija paneigta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius