-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grindų pasirinkimas: jaukios ar praktiškos?

Galvojantiems apie būsto grindis pirmiausia iškyla klausimas, kokias pasirinkti – medines, laminuotas grindis ar parketą? Praktiškas ar jaukias, bet greičiau nusidėvinčias? Pigias ar brangesnes? UAB „ Medžio apdaila“ atstovas Mantas Jurkus teigė, kad svarbiausia yra pagalvoti apie patalpos, kurioje bus tiesiamos grindys, paskirtį ir judėjimo joje intensyvumą. Tada, anot jo, atsakymai į minėtus klausimus taps aiškūs. Tuo tarpu UAB „Volunta Parket“ direktorius Marius Vaitiekūnas daug nesvarstė, anot jo, jei lėšų tam yra – reikia rinktis medieną.
Grindys iš medžio masyvo lentų
Grindys iš medžio masyvo lentų / Gamintojo nuotr.

Praktiška ar jauku?

M.Jurkus tikino, kad svarbiausia yra numatyti, kokios intensyvumo judėjimas bus patalpoje: „Kai kalbame apie įmones, akivaizdu, kad geriau rinktis laminuotą dangą. Ji dėvisi lėčiau, nėra tokia jautri įvairiems pažeidimams, be to – pigesnė. Tačiau jei kalbame apie šeimą, tada priklauso jau ir nuo žmonių poreikių. Medinės grindys tai – jaukumas ir natūralumas. Aišku, kas natūralu, greičiau ir dėvisi. Reikėtų pridurti, kad kokybiškos medinės grindys žmogui ir atsieis brangiau nei laminatas. Taigi – viskas priklauso nuo patalpos paskirties, kliento norų ir kišenės.“

Viskas priklauso nuo patalpos paskirties, kliento norų ir kišenės, – teigė M.Jurkus.

M.Vaitiekūno nuomone, pirkėjas, nusipirkęs pigiausias medienos grindis, visada laimės daugiau nei tas, kuris įsigijo nors ir brangiausią laminatą. Anot jo, medieną galima atnaujinti, o laminato jau ne – taigi medis ilgaamžiškesnis. Vis dėlto, vyras pabrėžė, kad labai labai svarbu ant kokių grindų bus dedama danga – šildomų ar ne: „Jeigu grindys šildomos, vienareikšmiškai siūlau dėti parketlentes. Laminato nepriklijuosi prie betono, jį reikės montuoti „plaukiojančiu“ būdu – ant pakloto, todėl danga gali būti nestabili.“

M.Vaitiekūnas pabrėžė tai, kad laminatas nėra natūrali medžiaga, jo neišeis atnaujinti, kaip, pavyzdžiui, grindų dangos iš medžio – nušlifuoti. Jis taip pat pridūrė, kad laminatas pasižymi ir kitais trūkumais, gali barškėti, „elektrintis“. „Aš esu tik už medienos dangą“, – pabrėžė „Volunta Parket“ atstovas.

Vis dėlto M.Jurkus tikino, kad laminato pasirinkimas toli gražu nereiškia prastesnės kokybės. Anot M.Jurkaus, tiek medinės grindys, tiek laminatas, tiek parketas gali būti labai kokybiški.

„Medžio apdailos“ atstovas teigė, kad grindų pasirinkimas visai nepriklauso nuo to, kur žmogus ketina jas dėti – bute ar name. „Grindų dangas galima pritaikyti tiek butui, tiek namui. Nemanau, kad tai galėtų būti lemiamas kriterijus. Tiek parketo, tiek laminato, tiek medinių grindų pasirinkimas yra platus. Galima pritaikyti ir šildomoms grindims, ir ne. Taigi, kur pirkėjas ketina kloti grindis – name ar bute – nesvarbu“, – kalbėjo vyras.

Tam pritarė ir M.Vaitiekūnas: „Namas ar butas – nėra svarbu. Svarbiausa kliento kišenė, laminatas gali kainuoti ir kelis litus, o už medieną jau teks sumokėti daugiau.“

M.Vaitiekūno nuomone, pirkėjas, nusipirkęs pigiausias medienos grindis, visada laimės daugiau nei tas, kuris įsigijo nors ir brangiausią laminatą.

Maišyti galima, bet ar dera?

Jei dangos pasirinkimas priklauso nuo judėjimo intensyvumo, galbūt galima maišyti? Virtuvėje, koridoriuje dėti laminuotą dangą, o miegamajame – medinę. M.Jurkus tikino, kad technologiškai tam jokių kliūčių nėra: „Yra jungiamųjų lentų, juostų, išspręsti tai galima, tačiau žmonės tokius variantus renkasi retai. Dizaineriai tokių sprendimų irgi nepraktikuoja, galbūt tiesiog nedera?“

Laminato ir parketo klojimui skirtingose patalpose nepritarė ir M.Vaitiekūnas: „Įmanoma, bet nesiūlyčiau. Visų pirma, skirsis bendras storis, laminatas bus, aišku, plonesnis, o parketlentės – storesnės. Susidarys toks laiptelis, technologiškai tai galima išspręsti, bet skirsis garsas išėjus iš vienos patalpos ir įėjus į kitą.

Pasirinkti skirtingas dangas skirtinguose kambariuose ar patalpose nėra prasta idėja, tačiau tokiu atveju kalbame apie pasirinkimą ne tarp parketo, medžio ir laminuotos dangos. „Tada jau kalbame apie pasirinkimą tarp plytelių ir medinių grindų ar pan. Virtuvėje, koridoriuje ar numatytose intensyvesnio naudojimo zonose klientai pasirenka dėti plyteles, taip išspręsdami greito susidėvėjimo problemą“, – kalbėjo M.Jurkus.

Paklaustas, kokias grindis dažniausiai renkasi pirkėjai, M.Jurkus nesiryžo tvirtai atsakyti – kiekvienas pagal savo poreikį. Tik pridūrė, kad tie, kurie bent trumpą laiką pagyveno su medinėmis grindimis, labai retai grįžta prie laminuotos dangos. „Jaukumas šiuo klausimu yra labai svarbu“, – tikino M.Jurkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius