Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje naikinamas mokestis už šunis ir kates

Uostamiesčio politikai nutarė panaikinti daugiau nei 10 metų galiojusią rinkliavą už daugiabučiuose laikomus šunis ir kates. Tikimasi, kad šis sprendimas gyvūnų savininkus paskatins aktyviau ženklinti juos specialiomis mikroschemomis. Be to, nuo kitų metų toks gyvūnų ženklinimas bus privalomas.
Šuns ir katino draugystė.
Katė ir šuo / Shutterstock nuotr.

Šiuo metu Klaipėdoje yra užregistruota kiek daugiau nei 5 tūkst. daugiabučiuose laikomų šunų ir kačių. Pagal prieš 13 metų patvirtintas taisykles, jų savininkai savivaldybei per metus turėdavo sumokėti už šunį 60 litų, už katę – 24 litais mažiau. Tačiau realiai šio mokesčio beveik niekas nemokėdavo.

Pagal prieš 13 metų patvirtintas taisykles, jų savininkai savivaldybei per metus turėdavo sumokėti už šunį 60 litų, už katę – 24 litais mažiau. Tačiau realiai šio mokesčio beveik niekas nemokėdavo.

Administruodama šį mokestį savivaldybė išleisdavo daugiau nei surinkdavo.

Be to, nuo naujųjų metų prievolė rūpintis gyvūnų registracija pereis Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, o žymėjimas mikroschemomis taps privalomas.

Todėl miesto politikai nutarė rinkliavą panaikinti, tikėdamiesi taip paskatinti žmones aktyviau žymėti gyvūnus.

„Pavyzdžiui, pernai mes surinkom per 16 tūkst. litų, o administravimas kainavo 19 tūkst. Tiesiog yra palengvinimas žmonėms. Būtų žymiai tikslingiau dabar tas lėšas nukreipti savo gyvūnų „čipsavimui“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Tyrimai rodo, kad dabar užregistruota mažiau nei 10 proc. visų daugiabučiuose laikomų šunų ir kačių. Kitais metais, ženklinimui tapus privalomam, to nepadariusiems gyvūnų šeimininkams grės baudos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius