Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kuriame Vilniaus rajone lengviausia susirasti butą?

Pašilaičiai, Naujamiestis, Pilaitė, Fabijoniškės, Senamiestis – kuriame iš šių Vilniaus rajonų lengviausia susirasti būstą? Nekilnojamojo turto specialistai pataria, jog svajojantys apie naują butą, lengviau jį rastų, jeigu žvalgytųsi toliau nuo centro esančiuose rajonuose, o ketinantys pirkti senesnį – ieškotų centre ir senamiestyje.
Nekilnojamas turtas
Nekilnojamas turtas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pasak Evaldo Narbuntovičiaus, nekilnojamojo turto skelbimų portalo Domoplius.lt projekto vadovo, šiuo metu senos statybos butą lengviausia rasti Vilniaus senamiestyje ir netoli nuo jo esančiame Naujamiesčio rajone.

„Naujamiestyje naujakurių šiuo metu laukia 353, o senamiestyje 277 senesnės negu 2 metai statybos butai. Tokių butų pasiūla toliau nuo centro esančiuose rajonuose – net keturis kartus mažesnė. Pavyzdžiui, Fabijoniškėse – 78, Pilaitėje – 61, Šeškinėje – vos 22“,  – lygina E. Narbuntovičius. 

E. Narbuntovčius pastebi, jog iš visų Vilniaus rajonų butų pasiūla išsiskiria Pašilaičiai. Šiame rajone, lyginant su kitais, yra didžiausia tiek naujų, tiek senesnių butų pasiūla. Šiuo metu čia parduodama net 273 naujos statybos ir 181 senos statybos butų. 

Įmonės „Eika“ plėtros direktorius Domas Dargis pastebi, kad būtent centrinėje miesto dalyje – Žvėryne ir Senamiestyje – jaučiamas didžiausias naujos statybos būsto poreikis.

„Šiuose rajonuose nauji projektai realizuojami itin greitai, kadangi potencialūs pirkėjai stebi naujos statybos butų pasiūlą ir reaguoja greitai. Spartesnę nekilnojamojo turto projektų plėtrą Žvėryne stabdo labai mažas sklypų pasirinkimas, o senamiestyje – architektūriniai, kultūros paveldo ir kiti ribojimai“, – teigia D.Dargis. Vilniaus centre naujų butų pasiūla itin maža: senamiestyje parduodami 53, Užupyje 26, o Žvėryne vos  14 naujos statybos butų.

E. Narbuntovčius pastebi, jog iš visų Vilniaus rajonų butų pasiūla išsiskiria Pašilaičiai. Šiame rajone, lyginant su kitais, yra didžiausia tiek naujų, tiek senesnių butų pasiūla. Šiuo metu čia parduodama net 273 naujos statybos ir 181 senos statybos butų. 

„Eika“ plėtros direktorius pastebi, kad Vilnius plečiasi į Šiaurę ir Šiaurės vakarus – šioje sostinės pusėje vyksta intensyviausios naujų namų statybos. Pašilaičiuose šeimininkų jau laukia 296 nauji butai, Bajoruose – 201, Pilaitėje – 185 nauji butai. 

Netolygiai sostinės rajonuose pasiskirsto ir naujų bei senesnių butų kainos. Didžiausias kainų skirtumas tarp naujų ir senų butų – senamiestyje. Remiantis Domoplius.lt duomenimis, šiuo metu senamiestyje parduodamų senos statybos 2 kambarių buto vidutinė kaina siekia 399 tūkst. litų, o naujo buto – apie 527 tūkst. litų.

Kaip patebi E. Narbuntovičius, toliau nuo centro esančiuose rajonuose kainų skirtumas mažėja. Pavyzdžiui, mažiausias skirtumas Vilniuje tarp naujo ir senesnio butų kainų yra Fabijoniškėse. 2 kambarių buto kainų skirtumas yra tik apie 9 tūkst. litų. Naujo buto vidutinė kaina šiame rajone yra 205 tūkst. litų, seno – 196 tūkst. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius