Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milijoninė ledo ritulininko Dariaus Kasparaičio avantiūra Majamyje: „Mano darbas – pramušinėti“

Ledo ritulio žaidėjo lietuvio Dariaus Kasparaičio įmonė liepą Majamyje pradės statyti du prabangių apartamentų projektus. „Visi darbai, kuriuos darau gyvenime, yra susiję su mano sportu – reikalinga disciplina, reikalinga gera komanda“, – 15min.lt sakė D.Kasparaitis, prisipažinęs, kad apie statybas žino nedaug, bet noriai mokosi. Jis svajoja, kad per kelerius metus jo įmonės vystomų projektų vertė išaugs iki 700 mln. dolerių.
Darius Kasparaitis
Darius Kasparaitis / „Verzasca Group“ ir E.Ovčarenko nuotr.

„Aš esu įmonės prezidentas. Anksčiau statybose nedirbau, pats mokausi šito darbo. Mano darbas yra „pramušinėti“, vaikščioti pas merus, bandyti gauti leidimus“, – portalui 15min.lt iš Majamio pasakojo buvęs NHL ledo ritulio lygos gynėjas D.Kasparaitis, įkūręs įmonę „Verzasca Group“.

Jis pasakojo turintis ambicingų planų – į nekilnojamojo turto projektus investuoti apie 700 mln. dolerių. Tokių pinigų kol kas nei jis, nei jo partneriai neturi, tačiau sportininkas viliasi, kad ši svajonė realybe virs per porą metų.

Pradėjom kažką galvoti, radom porą gerų sklypų už gerą kainą, nupirkom, architektai pradėjo braižyti brėžinius, gavom leidimus ir taip prasidėjo mūsų svajonė, – pasakojo D.Kasparaitis.

„Mes turime planą investuoti ir rasti pinigų toms investicijoms“, – pasakojo D.Kasparaitis.

Kol kas Majamyje įsikūrusioje įmonėje dirba 9 žmonės, tarp jų – generalinis direktorius Timas Lobanovas ir vykdantysis direktorius Genadijus Barskis.

Pradės nuo mažų projektų

700 mln. dolerių kol kas yra tik D.Kasparaičio vizijoje, o rankose, kaip sakė jis, tik apie 50 mln. dolerių. „Verzasca Group“ į rinką žengia su mažais projektais.

Liepą prasidės namų statybos Majamyje – „Pearl House“ su 15 apartamentų ir „Le Jardin“ su 30 apartamentų. Apartamentų kaina svyruos nuo 0,5 mln. iki milijono dolerių.

„Šitie projektai yra mūsų kompanijos pradžia, siekis parodyti, kad mes galime kažką padaryti, kad tai nėra tik svajonės. Pradedame nuo mažų projektų. Dabar dirbame ir mokomės. Mažiems projektams turime pinigų – jie nekainuoja šimto milijonų. Jie kainuoja apie 8-9 mln. dolerių ir su žeme“, – pasakojo D.Kasparaitis.

Pasak buvusio ledo rituliinko, gauti paskolą ar rasti investicijų Amerikoje nėra lengva – reikia įrodyti, kad tie butai yra reikalingi.

„Amerikoje vyksta taip – padarai planą ir pradedi pardavimus. Statyti jį gali tik tada, kai parduoti 50 proc. to namo, tik tada gali eiti į banką ir imti paskolą statybai. Kol nepardavei pusės namo, negali nieko daryti. Tada reikia arba grąžinti pinigus ir nestatyti, arba statyti už savo pinigus ir parduoti bandyti tik tuomet, kai pastatysi“, – pasakojo verslininku tapęs sportininkas.

Jis tikisi, kad jau po poros metų nuo nedidelių apartamentų projektų prasidėjęs verslas išaugs iki didelių projektų.

Nieko bendro su Rusija neturi

„Verzasca Group“ įmonė buvo sukurta praėjusiais metais. Rusijos žiniasklaidoje pasirodė spekuliacijų, kad tai su Rusijos statybos bendrove „POLIS Group“ susijusi bendrovė.

D.Kasparaitis tikina, kad rusai pasiklydo vertime, perrašydami JAV žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją apie jo ir kolegų investicinius planus.

„Mūsų kompanija yra „Verzasca“ – yra tokia upė Šveicarijoje, labai švari, skaidri. Mes norime, kad negalvotų, kad čia yra buvę rusų verslininkai, neaiški kompanija. Su „POLIS Group“ mes nesame susiję, tik pas mus dirba žmogus, kuris anksčiau dirbo toje įmonėje“, – pasakojo sportininkas ir užsiminė apie kitus ambicingus įmonės projektus.

Pavyzdžiui, „Verzasca Group“ ketina statyti 60 aukštų namą Majamyje.

„Mes turime porą įdomių projektų. Planuojame gauti pinigų, rasti investicijų arba eiti į banką – čia bus ne iš karto, bet tik po poros metų, tai yra tik tokie planai. Su labai įžymia architekte statysime Majamyje 60 aukštų namą, kur bus apie 450 butų. Čia bus labai didelis projektas, jo statybos kainuos labai daug. Dėl tokių projektų ir ieškome pinigų. 700 mln. dolerių reikia visiems projektams, kuriuos planuojame“, – sakė D.Kasparaitis.

700 mln. dolerių reikia visiems projektams, kuriuos planuojame, – sakė D.Kasparaitis.

Jis pripažįsta, kad statybos – labai įdomi, tačiau nepažinta sritis, todėl džiaugiasi, kad komandoje dirba ir apie statybas daugiau nei jis išmanančių žmonių.

„Kompanijoje dirba žmonių, kurie jau dirbo statybose, statė namus kitose šalyse, mes surinkome tokią gerą kompaniją, kurie žino šitą darbą. Aišku, jis yra nelengvas, ne visą laiką viskas sekasi, bet be darbo niekas ir nesiseks“, – kalbėjo sportininkas.

Vien auklės vaidmeniu nepasitenkino

Iki šiol D.Kasparaitis Lietuvos žiniasklaidai verslais nesigyrė. Jis tikindavo sėdintis namie ir prižiūrintis vaikus, kurių turi jau penkis.

„Aš čia važinėjau – visur statybos vyksta. Draugas – geras verslininkas, su kuriuo anksčiau žaidėm ledo ritulį, o dabar atidarėm kompaniją, ir sako – kam mes taip laiką leidžiam veltui. Pradėjom kažką galvoti, radom porą gerų sklypų už gerą kainą, nupirkom, architektai pradėjo braižyti brėžinius, gavom leidimus ir taip prasidėjo mūsų svajonė“, – pasakojo D.Kasparaitis.

Jis tikino apie statybas nesvajojęs, tačiau džiaugiasi tokiu sumanymu, kuris, kaip ir sportas, reikalauja daug darbo.

„Tai yra įdomus darbas – kažkada sugalvoji, svajoji, prašai padaryti brėžinius. Visi darbai, kuriuos darau gyvenime, yra susiję su mano sportu – reikalinga disciplina, reikalinga gera komanda, kuri dirbtų kartu. Nėra labai lengva, bet aš bandau padaryti tai, ką galiu padaryti geriausia“, – sakė sportininkas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Treniruotės akimirkos
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Treniruotės akimirkos

Jis džiaugėsi, kad verslas netrukdo jam rūpintis šeima: „Dabar turiu užsiėmimą. Mano vaikai auga Floridoj, darbas yra Floridoj. Kol kas viskas labai gerai išeina.“

Su dabartine žmona Lisa Carrol  D.Kasparaitis turi 3 vaikus, iš viso – 5.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius