Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Milijoninius sandorius vykdžiusios dvi Vilniaus nekilnojamojo turto įmonės nuslėpė 9 mln. Lt PVM

Dvi nekilnojamojo turto įmonės delsė deklaruoti milijoninius sandorius ir valstybei sumokėti daugiau nei 9 mln. litų PVM, pranešė Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Vilniaus AVMI). Patikrintos įmonės turės sumokėti apie 200 tūkst. Lt siekiančią delspinigių sumą.
Gali atidėti mokesčius.
Vilniaus nekilnojamojo turto įmonės slėpė PVM / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Šių metų sausio pabaigoje atlikto mokestinio tyrimo metu Vilniaus mokesčių inspektoriai nustatė, kad viena iš minėtų įmonių sąmoningai delsė deklaruoti pardavimą.

2013 m. rugsėjo ir spalio mėn. bendrovė pardavė naujus gyvenamuosius daugiabučius namus už beveik 31 mln. litų, tačiau pardavimo PVM nedeklaravo, nors PVM sąskaitas faktūras privalėjo išrašyti nedelsdama, t. y. rugsėjo–spalio mėn. Be to, iš dokumentų paaiškėjo, kad įmonė neteisėtai atskaitė beveik 415 tūkst. litų pirkimo PVM.

Mokesčių inspekcija nurodė patikslinti PVM deklaracijas, todėl dar mokestinio tyrimo metu bendrovė patikslino tiriamojo laikotarpio PVM deklaracijas ir deklaravo beveik 6 mln. litų daugiau PVM.

Registrų centro duomenimis, minėta bendrovė pastatus pardavė kitai sostinės įmonei, kurios mokestinis tyrimas taip pat buvo atliekamas. Tyrimo metu specialistai nustatė, kad pastaroji bendrovė pardavė naujus butus Burbiškių gatvėje, Vilniuje, pardavimo PVM apskaičiavo, tačiau pirminėse PVM deklaracijose nei sandorių vertės, nei pardavimo PVM nedeklaravo.

su PVM įsigytas butas, tą patį mėnesį buvo parduotas be PVM. Pirminėse PVM deklaracijose nebuvo deklaruotas ir įsigijimas iš Europos Sąjungos valstybių.

Be to, su PVM įsigytas butas, tą patį mėnesį buvo parduotas be PVM. Pirminėse PVM deklaracijose nebuvo deklaruotas ir įsigijimas iš Europos Sąjungos valstybių.

Iš apskaitos dokumentų nustatyta, kad nekilnojamojo turto bendrovė nedeklaravo ir dalies pirkimo PVM, kuris buvo įtrauktas į buhalterinės apskaitos registrus. Bendrovė turėjo patikslinti PVM deklaracijas ir deklaruoti daugiau kaip 2,3 mln. litų PVM.

„Bendrovių noras sutaupyti valstybės sąskaita, kai mokesčių mokėjimas į biudžetą atidėliotas sąmoningai, buvo populiarus ekonominės krizės metu ir dabar  pasitaiko retai. Mokesčių inspekcijai tokius atvejus nustato lengvai, o ir pačiai įmonei – naudos mažai. Tokie veiksmai tik skatina mūsų specialistus tokia bendrove ir jos veikla pasidomėti nuodugniau.

Maža to, paskelbus mokesčių administratoriaus nurodymų nevykdančių, deklaracijų laiku neteikiančių ir mokesčių nemokančių įmonių sąrašus, nuo jų gali nusisukti ir kiti rinkos dalyviai bei verslo partneriai“, – perspėja Vilniaus AVMI viršininkas Marius Žemgulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius