Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasiūlyto naujo socialinio būsto atsisakė du trečdaliai

20 Alytaus rajono šeimų netrukus įsikels į naujus socialinius būstus Simne. Kai kuriems socialinio būsto teko laukti vos metus, nes pasiūlymo apsigyventi naujame name atsisakė du trečdaliai iš 118 asmenų laukiančiųjų eilėje.
Iki šiol socialinį būstą stačiusiai savivaldybei verslininkai siūlo nuomotis ir ilgainiui išsipirkti jau pastatytus naujus butus.
Socialinis būstas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šiame name įsikurs 22 socialiai remtinos šeimos – 49 asmenys, tarp jų 24 vaikai. Šeimos atsikels ir iš kitų  Alytaus rajono seniūnijų.

„Eilėje laukiau 7-erius metus. Ir pagaliau, vienai užtenka. Bus sunku, mano pensija maža – 500 litų, bet kaip pensininkei bus kompensacijos“, – sako socialinio būsto gyventoja Lina Kvedaravičienė.

„Aš dabar mokausi, stoviu Darbo biržoje, o vyras kol kas nedirba. Jeigu nebūtų apgalvota, tai būtumėm gal ir atsisakę. Stengsimės, kad nebūtų skolų“, – teigia kita socialinio būsto sulaukusi moteris  Vaida Valavičiūtė-Valaikienė.

Eilėje laukiau 7-erius metus. Ir pagaliau, vienai užtenka

Pasak Alytaus rajono mero, ne visi laukiantys socialinio būsto panoro tapti naujakuriais. Keltis į Simną atsisakė daugiau nei du trečdaliai asmenų iš 118.

„Žmonės renkasi, tikisi, gal kitas nori žemės ūkiu verstis, nori kad koks nors ūkinis pastatas būtų. Kitas nori, kad socialinis būstas būtų ten, kur jis ar tėvai gyvena dabar. Vertinčiau, kad čia yra daugiau pliusų nei  minusų: daug ugdymo įstaigų, darželis – geros sąlygos vaikams“, – pasakoja Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas.

Simno seniūnas sako, kad kai kurie naujakuriai jau dabar teiraujasi, kur galėtų įsidarbinti.

„Simne nėra taip sunku įsidarbinti. Yra kelios veikiančios įmonės – siuvimo cechas, melioracija, žemės ūkio bendrovė. Didžiausia problema prasidės, kai reikės kraustytis. Ne visi turi transportą, ne visi turi galimybę atsivežti baldelius“, – tvirtina Alytaus r. Simno seniūnas Vytautas Viršilas.

Pasak jo, naujakuriai jau dabar laukiami padėti tvarkyti  parkus ir gatves, ruošiant medelius žiemai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius