Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užsieniečiai į Europą bando patekti įsigydami butus Naujojoje Akmenėje

Į Naująją Akmenę plūstelėję užsieniečiai ne iš ES šalių kartu su nebrangiai įsigytu butu įgyja galimybę įsitvirtinti Europoje. Jiems išvykus, likimo valiai palikti butai kelia problemų kaimynams ir savivaldybei.
Nekilnojamas turtas
Nekilnojamas turtas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vieno namo Naujoje Akmenėje gyventoja sako, kad jai daug problemų kelia butas pirmame aukšte. Jau keletą metų jame niekas negyvena, atjungtas šildymas, o būste vakarais  renkasi ir triukšmauja paaugliai. Ieškodama buto savininko, moteris kreipėsi į savivaldybę.

„Paaiškinus, kad buto savininkas yra ne lietuvis ir Lietuvoje jo rasti bei išsikviesti neįmanoma, jog pasirūpintų savo nekilnojamuoju turtu, užkalėme langus. Taip apsisaugome nuo nekviestų svečių“, – apie problemos sprendimo būdą pasakoja Ingrida Znutienė.

Tokių butų Naujoje Akmenėje ne vienas. Nekilnojamojo turto agentai kasmet čia parduoda kelias dešimtis būstų, jų kainos svyruoja nuo kelių iki keliolikos tūkstančių.

Domisi  žmonės iš Rusijos, Ukrainos, yra ir tokių  egzotinių šalių kaip Pakistanas ir Azerbaidžanas. Daug užsieniečių susiranda atstovus Lietuvoje, kurie viską padeda daryti ir mes net galim nežinoti, kas nupirko, – situaciją apibūdina nekilnojamojo turto agentūros padalinio vadovas Alvydas Guginis.

„Paskutiniu metu [užsieniečiai] domisi gana dažnai. Domisi  žmonės iš Rusijos, Ukrainos, yra ir tokių  egzotinių šalių kaip Pakistanas ir Azerbaidžanas. Daug užsieniečių susiranda atstovus Lietuvoje, kurie viską padeda daryti ir mes net galim nežinoti, kas nupirko“, – situaciją apibūdina nekilnojamojo turto agentūros padalinio vadovas Alvydas Guginis.

Akmeniškiai juokauja, kad prie kiekvienos griūvančio bendrabučio plytos priregistruota po užsienietį. Tačiau nė vienas jame negyvena ir už šildymą bei patarnavimus nemoka.

„Pirmieji pas mus pasirodė 2010 metais. Jie buvo iš artimojo užsienio –Ukrainos, Baltarusijos, Rusijos. Kai kurių butų skolos viršija 4 tūkst. litų. Pakistaniečiai yra švieži, todėl jų skolos nedidelės. Pirkimo-pardavimo sutartys pradėjo atsirasti gegužės–birželio mėnesiais“, – sako bendrovės „Akmenės energija“ direktorius Albertas Valančius.

Dėl situacijos nerimauja ir Akmenės rajono meras Vitalijus Mitrofanovas.

„Nerimą kelia pietų valstybių žmonės, kurie per tarpininkus nusiperka – mes jų nematom.  Jie būna iš Pakistano, Uzbekistano. Tikslai aiškūs – galimybė gauti vizą ir keliauti po Europą. 

Rajono vadovai kreipėsi į teismą, kad leistų nugriauti skandalingąjį bendrabutį. Tam reikės 350 tūkst. litų. Juos ketinama prisiteisti iš bendrasavininkų, tačiau pirmiausiai juos, išklydusius į Europą, reikės susirasti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius