Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus Stoties rajonas: pasmerktas tapti madingu, bet neaišku kada?

Ketvirtadienio vakarą kultūros centro „Kablys“ salėje netilpo visi sostinės stoties rajono ateities perspektyvomis besidomintys vilniečiai. Čia vykusioje diskusijoje „Kuo atgimsta stoties rajonas?“ apie problemiško Vilniaus rajono atgimimą savo įžvalgomis dalijosi čia barus įkūrę verslininkai, sostinės meras Remigijus Šimašius, architektas Algirdas Kaušpėdas ir vieno iš renginio organizatorių, Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos direktorius Mindaugas Statulevičius.
Vilniuje kultūros bare „Kablys“ vyko pokalbis-diskusija „Kuo atgimsta stoties rajonas?“
Vilniuje kultūros bare „Kablys“ vyko pokalbis-diskusija „Kuo atgimsta stoties rajonas?“ / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

„Keulė rūke“ mėsainius prostitutės rekomenduoja savo klientams

Vienas iš prieš pusę metų stoties rajone įkurtos kavinės „Keulė rūkė“ savininkų Dominykas Čečkauskas, pasakojo, kad po studijų Paryžiuje grįžęs atgal į Vilnių kurį laiką dirbo įvairius su maisto gaminimu susijusius darbus, tačiau visą laiką turėjo ambicijų užsiimti savo verslu.

D.Čečkausko teigimu, susipažinęs su būsimuoju savo verslo partneriu, jis nusprendė, kad patraukliausia vieta būsimajai kavinei – stoties, konkrečiau Halės turgaus, rajonas.

„Pirminė idėja – atsidaryti turguje, tačiau nepavyko susitarti dėl sąlygų. Tuomet netikėtai atradome dabartines patalpas“, – pasakojo D.Čečkauskas ir pridūrė, kad jam patinka liberali stoties dvasia.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Vilniuje kultūros bare „Kablys“ vyko pokalbis-diskusija „Kuo atgimsta stoties rajonas?“
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Dominykas Čečkauskas

„Bijojome dėl dviejų dalykų. Pirmiausiai, dėl nusikalstamumo. Bet per visą laiką neturėjome problemų su nusikalstamu pasauliu ar su prostitutėmis ir jų suteneriais. Net girdėjome, kad jos rekomenduoja mums savo klientams“, – juokavo D.Čečkauskas.

Barbekiu restorano savininkas taip pat patikino, kad norint sutvarkyti rajoną, tai galima padaryti ir patiems, o ne laukti pagalbos iš įvairių institucijų.

Barbekiu restorano savininkas taip pat patikino, kad norint sutvarkyti rajoną, tai galima padaryti ir patiems, o ne laukti pagalbos iš įvairių institucijų.

„Manau, kad stoties rajonas vystosi tinkama linkme. Vienintelė šiuo metu egzistuojanti baimė yra susijusi su kylančiomis kainomis“, – sakė „Keulė rūke“ savininkas, kuris pripažino besilaikantis nuomonės, kad Stotis užkoduota tapti madingu Europos sostinės rajonu.

A.Kaušpėdas: kurkime Stoties bendruomenę

Savo biurą stoties rajone, Pylimo gatvėje, netoli Halės turgaus, turintis A.Kaušpėdas neslėpė džiaugsmo dabartine savo darbovietes vieta.

VIDEO: Remigijus Šimašius diskusijoje „Kuo atgimsta stoties rajonas?“

„Stoties gyvenimas susiklostė labai stichiškai ir kol kas jis neturi savo tikro šeimininko. Matydamas Stoties rajono entuziastus pamąsčiau – galbūt galėtume pradėti kurti Stoties rajono bendruomenę?“, – ovacijomis palydėtą pasiūlymą išsakė A.Kaušpėdas.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Vilniuje kultūros bare „Kablys“ vyko pokalbis-diskusija „Kuo atgimsta stoties rajonas?“
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./A.Kaušpėdas

Jo teigimu, šiame rajone egzistuoja du vertingi objektai – turgus ir dvi stotys.

„Kada nors tuos (geležinkelio) bėgius mes norėsime matyti pro langą. Tai grožis, XIX a. industrinis paveldas“, – savo įžvalgomis dalijosi grupės „Antis“ lyderis.

 Baiminasi padidėjusio dėmesio

Visų Šventųjų gatvėje esančio baro „Bukowski“ vienas iš įkūrėjų Ronaldas Šmitas sakė, kad šiuo metu Stoties rajone vyksta tai, kas pastebima visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius