-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

A.Butkevičius: „Reenergy“ kreipimasis į EK nesustabdys šilumos ūkio pertvarkos

Koncerno „Icor“ ir Vilniaus savivaldybės valdomos įmonės „Reenergy“ skundas Europos Komisijai nesustabdys šilumos ūkio pertvarkos, teigia premjeras.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Ne, jokiu būdu“, – paklaustas, ar skundas EK gali pristabdyti šio ūkio pertvarką, trečiadienį teigė Algirdas Butkevičius.

Anot ministro pirmininko, Vyriausybės teisininkai yra patikinę, kad ministrų kabinetas elgiasi teisingai, keisdamas atliekų deginimo ir šilumos ūkio reglamentavimą.

„Aš negalėčiau kalbėti už „Reenergy“, Vyriausybės kanceliarijos teisininkai pasakė, kad mes einam teisingu keliu. Niekam nėra uždrausta kreiptis į Europos Komisiją“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A.Butkevičius.

„Reenergy“ antradienį BNS patvirtino, kad EK balandžio pabaigoje priėmė įmonės skundą, kurį Europos Komisijos Generaliniam sekretoriatui ji pateikė balandžio pabaigoje.

„Reenergy“ vertinimu, šiemet vasario 19 dieną Vyriausybė skubos tvarka priėmė diskriminacinį nutarimą įmonės atžvilgiu. Įmonės vertinimu, Vyriausybės nutarimas atbuline data įsigaliojo išimtinai „Reenergy“ projektui – Vilniuje statyti jau pradėtai atliekų jėgainei, o bendrovės veikla tapo neįmanoma.

Vyriausybė vasarį pritarė, kad atliekas deginanti šilumos ir elektros gamybos jėgainė valstybinės reikšmės objektu būtų pripažįstama, jei degintų daugiau nei vieno regiono atliekas, o jos 51 proc. akcijų priklausytų valstybei. Premjeras Algirdas Butkevičius pareiškė, kad privačios šilumos gamybos bendrovės neatpigina šilumos vartotojams, todėl atliekų deginimo įmones reikia valdyti valstybei.

Tuo tarpu aplinkos ministras Valentinas Mazuronis teigė, kad nesugriežtinus atliekų deginimo verslo, Lietuva taps sąvartynu, importuojančiu šiukšles.

Valstybės valdoma energetikos įmonių grupė „Lietuvos energija“ taip pat planuoja Vilniuje ir Kaune investuoti į šilumos gamybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius