Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Astravo AE elektrą riboti galima biržos priemonėmis

Fiziškai ribojant elektros tiekimą iš Baltarusijos į Lietuvą, Astravo atominės elektrinės veikla nebūtų sustabdyta, mat elektra atitekėtų į Baltijos šalis šiaurinėmis linijomis, teigia „Litgrid“ vadovas. Tačiau, Daivio Virbicko nuomone, galima riboti elektrinės prekybą elektros biržoje, rašo „Verslo žinios“.
Būsimosios Baltarusijos atominės elektrinės vietoje.
Būsimosios Baltarusijos atominės elektrinės vietoje. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Biržoje teikiant pasiūlymą parduoti elektrą iš trečiųjų šalių, nurodoma, per kurią sieną ši elektra turi atitekėti. Jei biržoje nesudaroma galimybė teikti pasiūlymą, kuris atkeliautų iš trečiųjų šalių, joms yra užkertamas kelias elektrą parduoti, vadinasi, iš jos uždirbti“, – teigė D.Virbickas.

Jei būtų užkirstos komercinės galimybės Astravo AE uždirbti elektrą parduodant ES, būtų pakirstas projekto ekonominis naudingumas.

D.Virbickas teigė, kad efektyviai riboti Astravo AE elektrą būtų galima sinchronizuojantis su kontinentine Europa, tačiau tai užtruks ilgiau nei atominės jėgainės statybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius