-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biokuro biržos aukcionas: „nemiegantys“ šildysis pigiau

Antradienį „Baltpool“ biokuro biržoje įvyko iki šiol didžiausias aukcionas – biokuro parduota už 2,8 mln. litų. Anksčiau vieno aukciono metu daugiausiai sudaryta sandorių vasarį, šildymo sezono metu, už 2,27 mln. litų.
Gongas
Gongas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Stebime didelį pirkėjų aktyvumo padidėjimą – jau antrą aukcioną iš eilės biokuro biržoje paklausa yra didesnė nei 3 mln. litų. Pirkėjai pasiruošę mokėti ketvirtadaliu brangiau nei vasaros sezonu. Tai gera galimybė konkurencingiausiems biokuro tiekėjams gauti stambių užsakymų ateinančiai žiemai“, – sako Energijos išteklių biržos “Baltpool” generalinė direktorė Laura Žalaitė.

Iš viso antradienio aukcione įvyko 14 sandorių. Vidutinė biokuro kaina artimiausiems tiekimo mėnesiams buvo 565 Lt/tne (litų už toną naftos ekvivalento), šildymo laikotarpiams – 642 Lt/tne. Didžiausias sandoris sudarytas Šiaulių aps., kur biokuro nupirkta už beveik 1 mln. litų, tai pat beveik už 800 tūkst. litų sudarytas sandoris Kauno apskrityje.

Galima tikėtis, kad artimiausią savaitę aktyvumas biokuro biržoje išliks, nes dar liko neįvykdyta dalis pirkėjų pavedimų, be to, tikimės, kad palanki kainų situacija pritrauks ir daugiau taupyti siekiančių pirkėjų.

„Kol kas kainos žiemos laikotarpiui laikosi nedidelės ir tai gali būti viena iš itin aktyvios prekybos priežasčių. Paskutiniais Kainų komisijos duomenimis, birželį vidutinė medienos kilmės biokuro rinkos kaina, kurią daugiausia lemia už biržos ribų sudaryti sandoriai, buvo 636,81 Lt/tne. Šiuo metu biržos dalyviai panašią kainą gauna net ir žiemai (613-698Lt/tne), kada natūraliai laukiama biokuro brangimo“, – sako L.Žalaitė.

Palyginimui, pagal biržoje sudarytus sandorius birželio mėnesį biokuras buvo tiekiamas vidutiniškai už 572 Lt/tne.

 „Galima tikėtis, kad artimiausią savaitę aktyvumas biokuro biržoje išliks, nes dar liko neįvykdyta dalis pirkėjų pavedimų, be to, tikimės, kad palanki kainų situacija pritrauks ir daugiau taupyti siekiančių pirkėjų“, – prognozuoja L.Žalaitė.

„Baltpool“ biokuro biržoje pirkimo-pardavimo aukcionai vykdomi kiekvienos savaitės antrą darbo dieną. Šiuo metu biržoje registruota 122 dalyvių, iš jų 27 pirkėjai, 95 pardavėjai. Nuo 2014 metų pradžios biokuro biržoje sudaryta sandorių už beveik 13 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius