Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Brent“ atpigo iki 47,94 JAV dolerio

Pirmadienį 2 proc. padidėjusios naftos kainos antradienį pasuko žemyn. Didelis svyravimas naftos rinkoje išlieka dėl prieštaringų prognozių dėl naftą išgaunančių šalių vykdomų derybų maratono rezultato.
Naftos terminalas Jungtiniuose Arabų Emyratuose
Naftos terminalas Jungtiniuose Arabų Emyratuose / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Spauda skelbia, kad per pirmadienį Vienoje įvykusias konsultacijas OPEC šalims vėl nepavyko susitarti dėl kvotų Iranui ir Irakui. Šios dvi šalys mano, kad susitarimas dėl naftos gavybos apimčių įšaldymo jiems nebūtų taikomas. Manoma, kad dėl tokių nesutarimų galutinis susitarimas gali ir nebūti pasiektas.

Saudo Arabija laikosi griežtos pozicijos ir nėra pasirengusi aukotis viena, jeigu galiausiai Iranas bei Rusija nemažins savo gavybos apimčių ir taip galės padidinti savo dalį rinkoje.

Veikiausiai intriga dėl to, ar bus sutarta dėl naftos gavybos sumažinimo, išliks iki pats OPEC šalių ministrų susitikimo trečiadienį.

Daugelis rinkos dalyvių mano, kad galiausiai šalims teks susitarti, nes priešingu atveju naftos kainos gali kristi žemiau 40 JAV dolerių ribos. O tam, kad būtų galima subalansuoti naftos rinką, OPEC savo naftos gavybos apimtis turėtų sumažinti mažiausiai 1 mln. barelių per parą, ir toks susitarimas turėtų būti veikiantis.

Antradienį sausio mėnesio ateities sandorių „Brent“ naftos kaina Londono biržoje „ICE Futures“ sumažėjo 0,6 proc. iki 47,94 JAV dolerio. O sausio mėnesio ateities sandorių WTI naftos kaina elektroninės prekybos Niujorko prekių biržoje (NYMEX) metu taip pat smuktelėjo 0,6 proc. iki 46,80 JAV dolerio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius