Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs „Dujotekanos“ vadovas V.Orechovas: su R.Stoniu nesutarėme dėl dujų kainos, „Gazprom“ nuolaidos

Dujų prekybos bendrovės „Dujotekana“ smulkusis akcininkas ir neseniai iš jos vadovų pašalintas Vladimiras Orechovas sako, kad nesutarimai su pagrindiniu akcininku Rimandu Stoniu kilo ne tik dėl laiku negrąžintos milijoninės paskolos, bet ir dėl perkamų dujų kainos bei „Gazprom“ nuolaidos.
Rimandas Stonys
Rimandas Stonys / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Mes suradome informacijos, kad pirkimo kaina iš KTE (R.Stonio valdomos Kauno termofikacijos elektrinės – BNS) – mes dalį dujų perkame iš KTE – mūsų gali būti 20 proc. didesnė nei „Grata Group“ kompanijos, kur vadovauja mūsų buvęs teisininkas (Edmundas Vilimas – BNS)“, – BNS trečiadienį sakė V.Orechovas.

Jis nenurodė, kodėl „Dujotekana“ pernai pradėjo pirkti dujas iš KTE, kuri parduoda dalį iš „Gazprom“ perkamų ir jai nereikalingų dujų, ir 2014-ųjų pabaigoje už jas buvo nesumokėjusi 3,52 mln. eurų, nurodoma įmonės praėjusių metų veiklos ataskaitoje.

Nuolaidos iki šiol negavo

Kita problema, anot V.Orechovo, yra Rusijos „Gazprom“ dujų kainos nuolaida už 2013-2014 metais pirktas dujas – jos „Dujotekana“ iki šiol nėra gavusi.

„Mes tos nuolaidos negavome, tačiau paaiškėjo, kad ją galėjo gauti tas tarpininkas Šveicarijoje („LT Gas Stream“ – BNS), kuris mums parduoda dujas“, – teigė V.Orechovas.

„Gazprom“ didžiausiai dujų importuotojai „Lietuvos dujos“ pernai gegužę pritaikė 20 proc. nuolaidą už 2013-2015 metais tiekiamas dujas, dėl tokios pat nuolaidos tikėjosi susitarti arba susitarė ir kiti šalies importuotojai.

Pasak V.Orechovo, „Dujotekana“ norėjo reikalauti, kad „LT Gas Stream“ grąžintų jai permokėtas lėšas ir jomis pasidalinti su klientais, tačiau R.Stonio pozicija šiuo klausimu buvo kitokia.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Eurai
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Eurai

„Dujotekana“ bei jos akcininkai V.Orechovas bei Piotras Vojeika neseniai pateikė daugiau kaip 9 mln. eurų (su palūkanomis ir delspinigiais) vertės ieškinį teismui dėl 7,24 mln. eurų R.Stonio negrąžintos paskolos.

„Mes pagrįstai siekėme, kad būtų patvirtintas pinigų grąžinimo grafikas. Paskolą R.Stonys turėjo grąžinti iki kovo 31 dienos, tačiau tai nebuvo padaryta (....) R.Stonys bandė pratęsti kredito grąžinimą, tačiau mes iškėlėme sąlygą dėl užstato, pavyzdžiui, vekselio suteikimo, bet šitas variantas buvo atmestas, todėl kreipėmės į teismą“, – BNS sakė V.Orechovas.

Pakeitė valdybą

Tačiau jis pripažino, kad po to, kai gegužės pabaigoje R.Stonio iniciatyva buvo pakeista „Dujotekonos“ valdyba, kurios nariais tapo KTE kontroliuojamos įmonės Kauno elektrinė generalinis direktorius Darius Daugalas ir projektų vadovas Jonas Viesulas bei Saulius Trečekauskas (jis paskirtas ir įmonės vadovu), galimybės laimėti bylą yra minimalios.

Valdyba 100 proc. priklauso jam (R.Stoniui – BNS) ir ji priims visus sprendimus, kad būtų palengvinta padėtis dėl kredito, – V.Orechovas.

„Dabar ta valdyba 100 proc. priklauso jam (R.Stoniui – BNS) ir ji priims visus sprendimus, kad būtų palengvinta padėtis dėl kredito“, – BNS sakė V.Orechovas.

Savo ruožtu jis neatmetė galimybės kreiptis į teismą dėl „Dujotekanos“ valdybos sprendimo atleisti jį iš įmonės prezidento pareigų.

„Šiuo metu aš atostogauju iki liepos 3 dienos (....) Nežinau, kokios priežastys yra parašytos (dėl atleidimo, – BNS). Kai gausiu dokumentus, žiūrėsiu, yra pas mus teisinė valstybė (...) Visokių gali būti (sprendimų, – BNS)“, – tvirtino V.Orechovas.

R.Stonys valdo 72,7 proc. „Dujotekanos“ akcijų, P.Vojeika – 21,6 proc., V.Orechovas – 3,2 proc., dar 2,5 proc. priklauso Rimai Stonienei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius