-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Centrinių bankų sukeltas optimizmas skatina naftos brangimą

Penktadienį prekybos Azijoje metu naftos kainos kyla, nes investuotojai teigiamai reaguoja į centrinių bankų patikinimus, jog jie yra pasirengę imtis priemonių užkirsti kelią pasaulinei suirutei po to, kai britai praėjusią savaitę balsavo už išstojimą iš Europos Sąjungos.
Naftos gavyba
Naftos gavyba / 123rf.com nuotr.

Iš karto po referendumo buvo fiksuojamas „laisvasis kritimas“ naftos, akcijų ir valiutų rinkose, tačiau šią savaitę rinkos atsigauna.

Pietų Korėja pažadėjo imtis 17 mlrd. JAV dolerių vertės stimuliavimo priemonių. Rinkoje taip pat sklinda kalbos, kad Japonija planuoja švelninti savo monetarinę politiką. O dėl susidariusios padėties Jungtinėse Valstijose mažėja tikimybė, kad šalies centrinis bankas tolau didinti bazinę palūkanų normą.

Ketvirtadienį Didžiosios Britanijos centrinis banko – Anglijos banko – vadovas Markas Carney davė suprasti, kad bankas gali sumažinti bazinę palūkanų normą. Tokia žinia pakėlė Europos ir JAV akcijos rinkos indeksus. Penktadienį reaguodamos į tai akcijos brango ir Azijoje.

Toks optimizmas įsismelkė ir į naftos rinką: rugpjūčio pristatymo termino ateities sandorių WTI naftos barelio kaina padidėjo 34 centai, arba 0,7 proc., iki 48,67 JAV dolerio. Rugsėjo pristatymo termino ateities sandorių „Brent“ naftos barelis pabrango 39 centais, arba 0,78 proc., iki 50,10 JAV dolerio.

„Investuotojai, rodos, randa priežasčių būti optimistiškai nusiteikusiais dėl atsigavimo po „Brexit“, – sakė „IG Markets“ analitikas Bernardas Aw.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius